avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarizare

Cand s-au modificat salariile dupa acele faimoase taieri si cand s-au stabilit salariile pt. 2011, cand s-a hotarat ca in salarii sa fie incluse toate drepturile aflata in plata in luna decembrie 2010. Atunci (decembrie 2010) aveam in plata:salariul de merit, indemnizatie de conducere, spor vechime. A fost inclus doar sporul de vechime, la salariul de merit s-a spus ca se taie la toata lumea, de indemnizatia de conducere nu s-a facut vorbire. Am facut contestatie si in final s-a rezolvat si mi-au dat din urma (3 luni) acea indemnizatie.La un momentdat am observat ca salariul meu a scazut, dar nu m-am interesat deoarece aveam si ceva rate (CAR,...). Intr-o zi am fost la serviciul buget sa iau o copie de pe bugetul care tocmai se rectificase, vrand sa vad ca rectificare s-a facut la bugetul serviciului meu. Cand m-am uitat mai atent la fondul de salarii al meu, am vazut in dreptul rubricii indemnizatie de conducere:0.00 lei.Mentionez ca sunt sef SVSU intr-o institutie publica. Oare s-a procedat corect taindu-mi indemnizatia de conducere fara ca macar sa ma anunte? Nu contravine legii atata timp cand se mentiona clar ca se includ in salariu toate veniturile aflate in plata la nivelul lunii dec. 2010? Ce se poate face in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:33, 14 Aprilie 2014
De cand dateaza aceasta problema?
Cred ca de anul trecut, dar nu mi-am dat seama avand si alte retineri pe stat...
In acest sens, puteti sa va adresati angajatorului pentru a solutiona amiabil problema si/sau sa va adresati instantei de judecata.
freeelis a scris:

In acest sens, puteti sa va adresati angajatorului pentru a solutiona amiabil problema si/sau sa va adresati instantei de judecata.

Va multumesc, dar mai am o singura intrebare inainte de a incepe demersurile: Este, pana la urma, obligatoriu includerea in salariu a veniturilor aflate in plata in luna decembrie 2010 (salariul de merit, indemnizatie de conducere, spor vechime)? Va multumesc inca o data si va doresc SARBATORI FERICITE.
Norme de aplicare a Legii nr.285/2010:
A. In aplicarea art. 33 din Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si a art. 4 alin. (3) din Legea nr. 285/2010 privind salarizarea in anul 2011 a personalului platit din fonduri publice, prin act administrativ, personalul platit din fonduri publice se reincadreaza, corespunzator transelor de vechime in munca avute in luna decembrie 2010, pe functiile corespunzatoare categoriei, gradului si treptei profesionale detinute, stabilindu-se clasa de salarizare.

.....
Stabilirea salariilor lunare brute in anul 2011
A. In anul 2011, salariile de baza nu vor fi determinate pe baza valorii de referinta si a coeficientilor de ierarhizare prevazuti de Legea-cadru nr. 284/2010. In aplicarea art. 1 din Legea nr. 285/2010, la data reincadrarii personalului, cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor functiei de baza/salariilor functiei de baza/indemnizatiilor de incadrare va fi determinat prin majorarea cuantumului avut in luna octombrie 2010 cu 15%, dupa cum urmeaza:
S = salariul de baza brut corespunzator functiei din luna iunie 2010;
S1 = salariul de baza brut corespunzator functiei in perioada iuliea€”decembrie 2010; va fi stabilit prin inmultirea salariului de baza brut din luna iunie 2010 cu 75% [S1 = S * (1 - 25%)];
S2 = salariul de baza brut corespunzator functiei in perioada ianuariea€”decembrie 2011 (salariul de baza la reincadrare conform Legii nr. 285/2010); va fi stabilit prin inmultirea salariului de baza brut din perioada iuliea€”decembrie 2010 cu 115% [S2 = S1 * (1 + 15%)].

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref.salariu de incadrare mitimama mitimama Buna ziua!Am fost incadrata incepand cu 1 septembrie 2016 pe un post de educator ergoterapeut debutant(avand studii superioare de specialitate) ,clasa de ... (vezi toată discuția)
Reincadrare Dawio Dawio Buna ziua, in perioada 01/01/2010-31/12/2010 am avut o Decizie de incadrare(X...) in care era stipulat salariul de incadrare 2926, spor conducere 28%, spor ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza salariile bugetarilor dupa revenirea celor 15%? lilybelle lilybelle Buna ziua, doresc sa stiu cum se calculeaza salariile bugetarilor dupa revenirea celor 15%, mai precis, acel 15% se adauga la salariul diminuat sau la cel din ... (vezi toată discuția)