Presupunand ca as fi testat si ar demonstra ca nu corespund profesional,in urma concedierii beneficiez de somaj,salarii compensatorii,etc?
Angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de codul muncii.
Daca veti fi concediat pentru necorespundere profesionala - art.61 lit.d C.mun. - angajatorul are obligaţia de a va propune alt locu de muncă vacant în unitate, compatibil cu pregătirea profesională sau, după caz, cu capacitatea de muncă stabilită de medicul de medicină a muncii. In acest caz, aveti la dispoziţie un termen de 3 zile lucrătoare de la comunicarea angajatorului, pentru a va manifesta în scris consimţământul cu privire la noul loc de muncă oferit.
In cazul în care nu va manifestati consimţământul în termenul prevăzut mai sus , precum şi după notificarea cazului către agenţia teritorială de ocupare a forţei de muncă, angajatorul poate dispune concedierea dvs.
Daca veti fi concediat in baza art.61 lit.d C.mun., beneficiati de somaj.
In ROI ,nu exista nicio prevedere care sa aiba legatura cu art.61 lit.d din codul muncii (ma refer la testare).In acest caz,cum ar putea avea ea loc?Pentru ca in cazul meu nu e vorba de noi tehnologii ci de tehnologii diferite de cele cu care eram familiarizat?!
Examinarea va avea ca obiect activităţile prevăzute în fişa postului salariatului în cauză. În cazul introducerii de noi tehnologii, examinarea salariatului se va referi la acestea numai în măsura în care salariatul în cauză a făcut obiectul formării profesionale în respectiva materie.
Buna seara ,
Din mesajul D-voastra inteleg ca faceti referire la art 17 CM , articol care obliga angajatorul sa informeze salariatul de orice modificare intervenita in derularea contractului individual de munca, in cazul D-voastra - modificarea locului de munca .
Imi pun o alta intrebare acum - in contractul de munca incheiat cu Compania , locul de munca era prevazut expres- magazinul X , raionul Y , astfel incat aceasta mutare sa faca obiectul unui act aditional in care veti fi parte semnatara ? ( avand astfel posibilitatea sa nu semnati actul aditional si implicit sa nu va mutati la un alt raion) . Daca nu , angajatorul nu este obligat sa va informeze conf art 17 CM la care faceti referire .
In privinta testarii D-voastra , credeti-ma ca am experienta de lucru cu companii mari, multinationale , in care evaluarea personalului nu se face cu astfel de instrumente primitive , astfel incat cred ca va faceti prea multe griji :D.