avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Suspendarea judecatii si sesizare instantei de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Suspendarea judecatii si sesizare instantei de contencios administrativ pentru constatarea nulitatii unui act administrativ normativ.

Buna ziua.
Va rog spuneti-mi si mie... In cursul unui proces prin care se solutioneaza o plangere contraventionala, reclamantul (contestatorul) poate solicita judecatoriei suspendarea judecatii si sesizare instantei de contencios pentru constatarea nulitatii unui act administrativ normativ pe baza caruia a fost aplicata sanctiunea incrisa in procesul verbal contraventional atacat ?
Procesul verbal a fost intocmit in contradictie cu legile nationale, dar in conformitate cu o hotarare de consiliu local.
Pentru constatarea nulitatii as avea in vedere art.2, alin.5 din OG2/2001 care prevede ca ,,Hotararile consiliilor locale sau judetene ori, dupa caz, ale sectoarelor municipiului Bucuresti, prin care s-au stabilit contraventii cu nesocotirea principiilor prevazute la alin. (2)-(4), sunt nule de drept . Nulitatea se constata de instanta de contencios administrativ competenta, la cererea oricarei persoane interesate.''

Va rog sa-mi oferiti un raspuns si va multumesc !
Ultima modificare: Luni, 14 Aprilie 2014
LuchianSeb, utilizator
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 10:50, 14 Aprilie 2014
Bună ziua,
Observând dispozițiile art. 412 C.p.civ., pot spune că nu ne află în cazul unei suspendări ce operează de drept.
Cel mult pot fi interpretare dispozițiile art. 413 alin. 1 C.p.civ. în sensul unei suspendări facultative a cauzei, însă cel puțin din punctul meu de vedere nu cred că se va suspenda cauza.
Dar cel putin judecatoria va sesiza instanta de contencios administrativ? Fiindca dispozitiile din HCL au fost invocate abia dupa inceperea judecatii, iar pentru anularea procesului verbal contraventional este necesar sa se constate nulitatea Hotararilor Consiliului Local. Pai daca ar fi fost mai intai sesizata instanta de contencios administrativ, s-ar fi implinit termenul de 15 zile in care poate fi introdusa plangerea contraventionala.
Sau, dupa parerea dumneavoastra, poate constata judecatoria ca procesul verbal contraventional este contrar legislatiei nationale ? De exemplu, este incheiat de o persoana ce nu are acest drept, se aplica o sanctiune care este prevazuta doar pentru inlaturarea unui pericol grav, etc.
In cazul de care vorbesc eu, este vorba de o sanctiune de circulatie aplicata de un angajat al unei persoane juridice de drept privat, imputernicita de primarie sa faca acest lucru.
Ultima modificare: Luni, 14 Aprilie 2014
LuchianSeb, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie radar icristi icristi Astazi 15.11.2009 am fost inregistrat de un aparat radar pe DN2, in afara localitatii Cotorca cu viteza de 136 km/h. Echipajul Radar se afla in mers, venind pe ... (vezi toată discuția)
Lamuriri cu privire la instiintarea de plata de pe pvb calandrino calandrino Astazi am depus la Judecatoria Botosani o contestatie a PVB si am invocat pct. 4 din Legea nr. 526/2004, care prevede ca "in cazul in care contravenientul a ... (vezi toată discuția)
In drept ce argumente as putea invoca in cazul unei contestatii a procesului -verbal anna_iuly anna_iuly buna ziua, am primit in urma cu cateva zile un proces verbal in care sunt amendata cu suma de 200 ron dat in baza legii 61/1991 mai exact:13) alarmarea ... (vezi toată discuția)