avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa moartea unui parinte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa moartea unui parinte

Buna ziua!

In urma cu 15 ani de zile tatal meu a decedat.
Noi am ramas 3 frati si mama.

Intrebarile mele sunt:

1. Ce drepturi are fiecare dintre noi? (mentionez ca am investit niste bani in casa respective - dovada fiind tranzactiile din contul bancar)
2. Cine este indreptatit sa deschida succesiunea?

Multumesc!
Toti descendentii au drepturi egale.
Oricare poate depunecererea in vederea dezbaterii mostenirii.
Mergeti la notar, inregistrati o declaratie de acceptare in termen de 6 luni .Oricare din mostenitori poate cere dezbaterea.
Ce drept are mama?
Mama are dreptul sotului supravietuitor, regula procentului fiind de 1/3 din masa partajabila.
Din ce avea tata la data decesului mama mosteneste 1/4, iar copiii impart egal 3/4. Pt ca in cazul dvs sunteti 3 copii, in final toti 4 (mama si dvs si fratii), veti avea cote egale cate1/4.
Pt cine a investit si cat, are un drept de creanta insa daca nu va intelegeti, veti dezbate succesiunea in instanta.

Ultima modificare: Luni, 14 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Mostenire verginica73 verginica73 in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire cainebogdan cainebogdan Buna Ziua Acum 3 luni tatal meu a decedat . Tatal meu si mama mea au fost divortati de acum 25 de ani el recasatorindu-se ulterior. Tatal meu si mama mea ... (vezi toată discuția)
Ln cat timp trebuie acceptata succesiunea? linda27 linda27 problema mea este ca tata a decedat in 15 martie a cumparat o casa inainte de a se recasatori si au avut un copil inpreuna ,eu ca fiica ce drepturi am ? ... (vezi toată discuția)