avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil pierduta, recuperare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil pierduta, recuperare

Buna ziua!
Am aflat azi 14.04.2014 cu stupoare ca ultima luna din cei 2 ani de indemnizatie trebuie sa primeasca tata banii in urma depunerii unui dosar pana la implinirea varstei de 2 ani ai copilului.
Sa fiu mai explicit! Fiica mea s-a nascut pe 11.04.2012. Indemnizatia de crestere a copilului a luat-o mama intrucat doar ea lucra, eu fiind pensionat pe caz de boala. La vremea cand am facut actele premergatoare pentru indemnizatie mie nu mi-a zis nimeni absolut nimic legat de factul ca ultima luna o sa iau eu acei bani, si nu sotia.
Azi cand trebuiau sa intre indemnizatia fetitei am fost sa ridic banii de pe card si am observat ca erau mai putin de jumatate din ei; drept urmare am fost sa ma interesez. Raspunsul care l-am primit pt mine a fost unul halucinant: "Dumneavoastra ca tata trebuia sa luati banii de pe 12.03 pana pe 11.04.2014. Intrucat dosarul trebuia depus pana pe 12.03.2014, chiar daca sunteti pensionat pe caz de boala, numai puteti face nimic pt a recupera acei bani!!!".
Ce intrebare va adresez dumneavoastra: Eu fiind din Craiova, Unde trebuie sa merg si cum fac sa-mi recapat drepturile(locatie, nr de telefon)?
Cu respect va salut si astept cu nerabdare raspunsurile dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:57, 7 Iulie 2014
ultimele 2 luni din cei doi ani ii primeste tatal ??????? adica 22 luni mama si 2 luni tatal si trebuie depus ceva dosar ? SCZ ca intervin dar ma aflu cam intr-o situatie viitoare...
Armando28:

1. Daca indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) celalalt parinte trebuie sa intre si el cel putin o luna in CCC.

2. Daca nu o face atunci se reduce CCC al primului parinte cu o luna.

3. Intrebati la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJ{PIS) Craiova, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.


ovidiu2406:

Celalalt parinte poate sa intre si el in CCC minimum o luna de zile, dar poate intra si mai multe luni, indiferent daca este vorba de CCC pana la varsta copilului de 1 an sau de 2 ani.
Pai si in situatia mea voi lua prenatalul....Anul trecut in 19 feb.2013 m-am angajat la o firma de mase plastice printr'o firma intermediara,dar nu am stat mult,am stat pana la inceputul lui mai.Dar intre timp miam gasit la un bar si am stat o luna fara carte de munca,si din 12iunie m-am angat inapoi la fabrica de mase plastice inapoi si intre timp am ramas insarcinata si am mai stat pana la sfarsitul lu februarie 2014.Momentan sunt in concediu de odihna (prenatal pana in mai)cand voi naste.Si nu stiu daca voi beneficia de indemnizatia de crestere a copilului timp de 1,2ani.Va rog sa imi spuneti
marianaana:

1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati indepedente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. In functie de data prezumata a nasterii copilului vedeti daca indepliniti conditiile.
Pai eu am sa nasc la inceputul lui mai....si in mai,mai am 1 luna de concediu

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de concediul de crestere a copilului? marianaana marianaana Anul trecut in 19 februarie2013 mam angajat la o fabrica de mase plastice printr\'o agentie de resurse umane din Timisoara.Din pacate la inceputului mai am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil niqoleta niqoleta buna ziua. As dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie crestere copil in urmatoarea situatie. data probabila a nasterii sfarsitul lunii octombrie ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata, indemnizatie crestere copil lauraadel87 lauraadel87 Buna seara! Lucrez din 15 martie 2013,cu 2 ore (225lei) , insa in luniile august, decembrie 2013 si ianuarie 2014 am fost in concediu fara plata.In cazul in ... (vezi toată discuția)