Buna ziua , sunt in pensie de boala gr 3 si la diagnosticul meu in HG 155 /2011 Anexa 1 scrie la "Capacitate de munca":: "Pierduta cel putin jumatate . Monitorizare continua ;in functie de locul de munca poate lucra si cu norma intreaga" iar la gradul de invaliditate "Gradul 3" (Bolile arterelor periferice) . Pot sa lucrez cu norma intreaga FARA a renunta la pensie in conditiile in care pt o meserie (sofer) am trecut examenul medical la un cabinet de medicina muncii autorizat si am declarat toate bolile fara a preciza ca sunt in pensie?
Conform legii un pensionat medical gr III are drept de munca numai 4 ore.
Pensie de gradul III, caracterizată prin pierderea a cel puţin jumătate din capacitatea de muncă, persoana putând să presteze o activitate profesională, corespunzătoare a cel mult jumătate din timpul normal de muncă.
1.Ce semnifica expresia din HG155 :"In functei de locul de munca poate lucra si cu norma intreaga"?
2.Daca ma angajez cu norma intreaga si renunt la pensie abia dupa 1-2 luni , timp necesar sa -mi dau seama daca rezist sau nu , ce risc? Multumesc.
Contract de munca
ROXYBO
Buna ziua, am o nelamurire legata de un angajat. La controlul anual la medicina muncii nu a primit avizul , a fost in concedii medicale apoi dupa 90 de zile a ... (vezi toată discuția)