avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie boala gr.3 + program de lucru 8 ore
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie boala gr.3 + program de lucru 8 ore

Buna ziua , sunt in pensie de boala gr 3 si la diagnosticul meu in HG 155 /2011 Anexa 1 scrie la "Capacitate de munca":: "Pierduta cel putin jumatate . Monitorizare continua ;in functie de locul de munca poate lucra si cu norma intreaga" iar la gradul de invaliditate "Gradul 3" (Bolile arterelor periferice) . Pot sa lucrez cu norma intreaga FARA a renunta la pensie in conditiile in care pt o meserie (sofer) am trecut examenul medical la un cabinet de medicina muncii autorizat si am declarat toate bolile fara a preciza ca sunt in pensie?
Cel mai recent răspuns: dumitrudd , utilizator 17:43, 14 Aprilie 2014
Conform legii un pensionat medical gr III are drept de munca numai 4 ore.

Pensie de gradul III, caracterizată prin pierderea a cel puţin jumătate din capacitatea de muncă, persoana putând să presteze o activitate profesională, corespunzătoare a cel mult jumătate din timpul normal de muncă.
Ultima modificare: Luni, 14 Aprilie 2014
Alexandrarares, utilizator
1.Ce semnifica expresia din HG155 :"In functei de locul de munca poate lucra si cu norma intreaga"?
2.Daca ma angajez cu norma intreaga si renunt la pensie abia dupa 1-2 luni , timp necesar sa -mi dau seama daca rezist sau nu , ce risc? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca ROXYBO ROXYBO Buna ziua, am o nelamurire legata de un angajat. La controlul anual la medicina muncii nu a primit avizul , a fost in concedii medicale apoi dupa 90 de zile a ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate busubianca busubianca Buna seara Poate sa ma ajute si pe mine cineva in urmatoarea problema: O persoana cu pensie de invaliditate, gradul II si cu capacitate de munca 20% poate ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala nicolauconstanta nicolauconstanta Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca am pensie de boala gr 2,pot lucra 4 ore pe zi ? Va multumesc (vezi toată discuția)