avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis 120 zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis 120 zile

am fost prins in mai putin de sase luni savarsind aceeasi contraventie, adica conducand sub influenta bauturilor. pv a fost intocmit cu retinere pe 90 zile. apoi am primit o instintare ca nu am drepul sa conduc 120 zile. la terminarea celor 120 de zile m-am dus sa ridic permisul. surpriza. am primit inca 30 zile suspendare pt ca nu am sustinut examenul 13/15. la examen nu m-am prezentat pt ca toti politistii pe care i-am intrebat au zis ca nu e nevoie ca oricum stau 120 zile fara permis. acum o sa stau 150 zile. se poate asaceva? va rog sa ma ajutati! se poate asa ceva?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 23:35, 14 Aprilie 2014
Da, este corect, 90 de zile pentru incalcarea art.102 alin.3 lit.b, 30 de zile pentru ca nu ati mers sa sustineti testul si inca 30 de zile pentru incalcarea art.103 alin.2, total 150 de zile.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
oug195

art. 102-
(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
a) conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracţiune;

art. 104-
(2) În cazul în care conducătorul de autovehicul sau tramvai săvârşeşte, într-un interval de 6 luni de la data restituirii permisului de conducere, din nou, o nouă faptă prevăzută la art.100 alin.(3), art.101 alin.(3) şi art.102 alin.(3), perioada de suspendare se majorează cu încă 30 de zile.

Art.106. – (1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:
a) când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
.....................
(2) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie se prelungeşte cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, în situaţiile prevăzute la alin.(1) lit.a) şi b), sau nu se prezintă la serviciul poliţiei rutiere pentru susţinerea verificării cunoaşterii regulilor de circulaţie.

art.102(3) + art.104(2) + art.106(2) = 90+30+30=150

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire carnet conducere la 30 zilebuna ziua ! se poate redobandi carnetul de conducere la 30 zile ... Teo15 Teo15 Buna ziua ! Se poate redobandi carnetul de conducere la 30 zile in cazul in care conducătorul auto a fost depistat cu o alcoolemie in aerul expirat de ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis 3 luni Logan2 Logan2 Pe data 13 sep 2019 mi s a suspendat permisul pentru 90 zile,cu alcoolemie 0,29 in aer expirat,fiind implicat si intr un accident usor,o tamponare usoara ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis suspendat alcool laura80a laura80a Buna seara! Am urmatoarea situatie...permis suspendat 90 zile (pt alcool 0,13). Din ce am citit se poate sustine examenul de redobandire si reducerea ... (vezi toată discuția)