avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiul minim de cotizare in specialitate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiul minim de cotizare in specialitate

apelez la dumneavoastra pentru a-mi ”traduce” urmatorul citat: „Perioadele suplimentare acordate pentru activitatea desfăşurată în grupele I şi a II-a de muncă, respectiv în condiţii deosebite, condiţii speciale şi alte condiţii de muncă se au în vedere la stabilirea stagiului de cotizare realizat, însă nu şi la determinarea stagiului minim de cotizare în specialitate”. Daca mama mea e nascuta in 1958, 30 aprilie, cu 16 ani vechime grupa a 2-a din 37 lucrati (activeaza si acum), poate iesi in acest an la pensie anticipat fara penalizare? Si in ce luna?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:08, 15 Aprilie 2014
Daca anii de grupa sunt in procent de 100%:
-Aduc o perioada suplimentara la vechimea munca de 4 ani(3 luni/an).
37 +4 = 41 de ani de stagiu
-O reducere cu 3 ani si 6 lunia varstei standard de pensionare.
61 de ani si 1 luna - 3 ani si 6 luni = 57 de ani si 7 luni-limita de varsta.
Pensie anticipata la 56 de ani si 1 luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata Nicoleta_daci Nicoleta_daci Buna seara! Vreau si eu sa stiu la ce varsta pot iesi la pensie anticipat? - sunt nascuta in 1959 - am lucrat 18 ani grupa II, procent 100% + inca 15 ani. ... (vezi toată discuția)
In ce conditii pot iesi la pensie? zohnermariana zohnermariana Sunt nascuta in 9 august 1958 si am o vechime in campul muncii de 29 de ani si 4 luni.Cand pot solicita iesirea la pensie anticipata sau la limita de ... (vezi toată discuția)
Despre data de pensionare nick100 nick100 Un barbat nascut in aprilie 1957, cu vechime in munca de 37 de ani din care 19 ani si 4 luni lucrate in grupa a II-a; armata 1 an si 4 luni;... cand se poate ... (vezi toată discuția)