avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire parinteasca fara testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire parinteasca fara testament

Cind mama a murit, tatal murind inaintea ei, au ramas in viata 2 copii si doi nepoti. Unul din copii a spus ca pe patul de moarte mama i-a lasat lui totul. Celalat frate locuind in afara tarii nu a facut nici-o contestatie cu toate ca el avea 2 copii si repetat mama ii spusese ca doreste ca nepoatele sa se bucure de casa paminteasca. Fratele care a ramas cu proprietatea, neinsurat si fara copii a ajuns datorita datoriilor care le-a acumulat sa o vinda pe mai nimic. Proprietatea avea o valoare mare, fiind situata in Cotroceni, acum 4 ani fiind estimata la 240,000 de Euro. Proprietate de asemeni avea valoare sentimentala pentruca nepoatele au fost crescute de bunica pentru 4 ani in acea casa. Se poate face ceva ca sa spunem ca vinzarea nu a fost facuta legal si ca fratele care a vindut nu avea dreptul sa vinda ceva care pe drept nu-i apartinea integral?
Cel mai recent răspuns: SorinaRaduta , utilizator 21:45, 15 Aprilie 2014
s-a făcut succesiune după decesul mamei?
Spuneti ca fratele dvs. nu a facut nici o contestatie -si deduc de aici ca este vorba de succesiune-.
Cand s-a dezbatut succesiunea si cand a fost vanduta casa ?
Fratele care isi asumase mostenirea casei parintesti a facut din cite stim succesiune, cu drept exclusiv de singur mostenitor. Fratele ori nepoatele care locuiau in afara tarii nu au primit nici-o nota legala de a se prezenta la succesiune.
fără ambii moștenitori nu se putea face succesiunea, decât dacă declara în fața notarului că e singurul succesor.
Se pare ca fratele din Romania a spus ca a gasit un act scris (testament), dupa moarte mamei lor, lasat cu ani in urma numai pe numele lui. Daca aceasta e adevarat, inseamna ca acesta este singurul motiv pentru care fratele din Romania a reusit sa definitiveze actele de succesiune pentru apartament, fara a cere acordul fratelui din America.
Intrebarea mea este: exista vreo posibilitate de recurs in situatia de fata? Inteleg actele de succesiune au fost legale pentru a putea vinde apartamentul. Ma refer la un recurs pentru felul cum a fost impartita mostenirea.
Banuiesc ca acum situatia se complica datorita faptului ca fratele din Romania a vindut deja apartamentul.
Va multumesc anticipat pentru raspuns si va rog sa ma iertati ca mai scriu asa de bine romaneste.

Alte discuții în legătură

Proprietate parasita, in administrarea primariei, cum se recupereaza? septimiutiberiu septimiutiberiu tatal meu a murit,lasind o proprietate(casa si gradina) -mostenite,prin succesiune si partaj realizat) care acum se afla in administrarea primariei .Ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire dupa 23 ani si revendicarea unui teren dupa 29 ani Gisela Eremia Gisela Eremia Titlu/Subiect: succesiune mostenire M-ar mai interesa sa stiu daca mai am dreptul la mostenire in calitate de nepoata daca nu am deschis sucesiune dupa la 6 ... (vezi toată discuția)
Testament si mostenire Incerc sa fiu cat mai succinta. Mama detine un apartment, a facut testament unui nepot de al ei (varul meu) acum cativa nai. Acum ii pare rau si vrea sa imi ... (vezi toată discuția)