avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte necesare pentru preschimbare C.I.
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte necesare pentru preschimbare C.I.

Buna seara.
Mentionez ca lucrez in Bucuresti si imi este incomod sa merg pana in provincie de unde sant de loc.
Care ar fi posibilitatea legala de a schimba C.I. in Bucuresti ?
Ce acte sant necesare ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:00, 17 Aprilie 2014
1-Nu se poate solicita preschimbarea CI decat personal la serviciul evidenta populatiei de domiciliu
2-
Documente necesare preschimbare CI

cererea (anexa 11) pentru eliberarea cărţii de identitate, de la ghişeu;
actul de identitate anterior (Buletin de identitate sau Carte de identitate şi Carte de alegător, după caz);
certificatul de naştere, original şi copie xerox;
certificatul de căsătorie, în cazul persoanelor căsătorite sau al soţului supravieţuitor, original şi copie xerox;
hotărârea de divorţ definitivă şi irevocabilă (dacă este cazul), original şi copie xerox;
certificatul de deces al soţului/soţiei decedat/decedate, în cazul soţului supravieţuitor, original şi copie xerox;
certificatele de naştere ale copiilor sub 14 ani (dacă este cazul) - original şi copie xerox;
documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original şi copie xerox ;
chitanţa reprezentând contravaloarea cărţii de identitate achitată la casieria S.P.C.E.P
taxă extrajudiciară de timbru care se poate achita la casieria S.P.C.E.P
Trebuie sa va ia cineva in spatiu ptr a va schimba domiciliul in Bucuresti.

Eliberarea actului de identitate la schimbarea domiciliului

DOCUMENTE NECESARE:
- cererea pentru eliberarea actului de identitate;
- actul de identitate si cartea de alegator, daca este cazul;
- certificatul de nastere;
- certificatul de casatorie, daca este cazul, original si copie;
- hotarârea de divort, definitiva si irevocabila, dupa caz, original si copie;
- certificatul de deces al sotului/sotiei decedat/decedate, în cazul sotului supravietuitor, original si copie;
- certificatele de nastere ale copiilor cu vârsta mai mica de 14 ani, original si copie;
- documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original si copie;
- chitanta reprezentând contravaloarea cartii de identitate - 7 lei;
- timbru fiscal sau chitanta reprezentând contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru – 5 lei.
Daca solicitantul nu este proprietarul imobilului, este necesara declaratia scrisa a gazduitorului, aceasta se consemneaza pe cererea pentru eliberarea actului de identitate, în prezenta lucratorului de evidenta a persoanelor.
În situatia în care gazduitorul nu se poate prezenta, declaratia poate fi data la notarul public, la misiunea diplomatica sau oficiul consular al României din strainatate ori în prezenta politistului de la postul de politie, pentru mediu rural.

[ link extern ]
Buna ziua si va multumesc anticipat daca ma puteti lamuri !
Pot face un Contractul de Comodat pentru folosinta gratuita a unei camere dintr-o locuinta ?
Gazduitorul mai este obligat la plata unui impozit la Fisc in acest caz ?
Mentionez ca gazduitorul imi este bun prieten si nu-mi primeste bani !
Contractul de comodat nu trebuie inregistrat la ANAF; cand veti merge la Evidenta Persoanelor sa vina si prietenul cu dvs. ca sa isi exprime consimtamantul pentru primirea in spatiu (cu actul sau de identitate si originalul actului de proprietate al imobilului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare mutatie gabytza79 gabytza79 Buna ziua,as dori sa aflu ce acte am nevoie sa fac mutatia unui detinut pe adresa mea si ce acte are nevoie aceea persoana?Ce trebuie sa facem si unde? O zi ... (vezi toată discuția)
Luarea in spatiu draghiciadriana draghiciadriana Ce trebuie sa fac pentru a fi luata in spatiu de un proprietar de imobil? Mentionez ca am viza de flotant la o adresa( eu stau in chirie) ,iar acum pentru a * ... (vezi toată discuția)
Schimbare buletin annam84 annam84 Buna seara, Asi dori sa-mi stiu care ste procedura pentru a putea schimba buletinul fiindca m-am mutat in alt judet. (vezi toată discuția)