avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... daune auto autovehicul avariat de caderi de zapada
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

daune auto autovehicul avariat de caderi de zapada

am si eu o speta!
un tir a parcat in curtea unei societati comerciale langa o hala in dreptul rampei de incarcare! autovehicolul a stationat la locul de parcare o noapte, vineri spre sambata, noapte in care a cazut zapada de pe acoperisul halei peste tir avariindu-l.
mentionez ca hala de pe acoperisul careia a cazut zapada era inchiriata catre o alta societate comerciala. Societatea care era locatara inchiriase doar hala nu si locurile de parcare, asa cum sunt incheiate contractele cucelelalte societati pe motiv ca masinile lor doar vin la rampa si incarca nu stationeaza. la fiecare contract de inchiriere exista o anexa cu o schita in care sunt delimitate clar locurile de parcare care revin ficarei societati locatare.
societatea care a platit daune a formulat actiune in regres impotriva societatii locatare ( a proprietarului ) actiune admisa de prima instanta pe art. 1379 alin 1 si 2 din NCC
A fost respinsa exceptia lipsei calitatii procesuale pasive pe art. 1379 alin 2 si de faptul ca locatiunea incheiata nu a fost inregistrata la cartea Funciara
Locatoarea nu a formulat cerere de chemare in garantie in termen util.
Acum in apel invoca ca pprejudiciul nu este reparabil deoarece nu a fost vatamat un drept sau un interes al victimei deoarece acesta stationa acolo fara drept
Cine raspunde pt daune?
Astept niste idei pentru apel.

Alte discuții în legătură

Bunuri sigilate office retyezat office retyezat Societatea noastra a avut un contract de inchiriere (2009-2014) pe o hala industriala , proprietar alta societate comerciala, unde ne desfasuram activitatea.In ... (vezi toată discuția)
Responsabilitatea cui - zapada cazuta de pe bloc pe o masina nature nature Buna seara, sunt proprietarul unui apartament situat la et.3/3, in seara aceasta am fost anuntat ca o bucata de gheata/zapada ar fi cazut pe masina unui ... (vezi toată discuția)
Construirea unei rampe pentru persoanele cu handicap este posibilă? TLG TLG Bună ziua. Am și eu o intrebare. Există vreo lege care să oblige asociația de proprietari să construiască o rampă pentru persoanele cu handicap? Pe ... (vezi toată discuția)