avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt

Buna ziua.am si eu o intrebare cand esti acuzat de furt dupa noul cod penal mai ramane fapta?mi sa spus ca daca se plateste daunele ai scapat mentionez ca are deja mandat de 29 de zile dupa vechiul cod penal la furt ramane fapta chiar daca plateau daunele dar dupa noul cod?va rog frumos un raspuns urgent
Cel mai recent răspuns: Bodea Lavinia , Avocat 17:27, 18 Aprilie 2014
Furtul rămâne infracțiune și după noul Cod penal. Diferența între noul și vechiul cod este că pe noul cod poate interveni împăcarea părților, conform art. 231.

Pentru ca partea vătămată să accepte împăcarea, care ar înlătura răspunderea penală a autorului furtului, aceasta va solicita în mod sigur plata prejudiciului. Cred ca la asta vă referiți când vorbiți de plata daunelor.

În orice caz, plata daunelor nu este suficientă pentru a înlătura răspunderea penală în cazul furtului.
Va multumesc mult pentru raspuns,autorul si partea vatamata vor sa se impace platind prejudiciu intrebarea mea dupa platirea prejudiciuliu si impacarea partilor autorul va fi sau nu eliberat ?
Ultima modificare: Vineri, 18 Aprilie 2014
alexandrumogos, utilizator
Puteti sa incheiati la un mediator un acord de mediere prin care va intelegeti cu privire la despagubiri si apoi prezentati acordul procurorului.
Dupa cele mentionate mai sus autorul va fi eliberat ?
Nu,furtul ramane infractiune,autorul nu va fi lasat in libertate

Alte discuții în legătură

Furt, retragere plangere AIAIOANA AIAIOANA Dupa noul cod penal,la incadrarea de furt ,daca se retrage plangerea,mai continua actiunea penala?Mentionez ca dosarul a fost inregistrat la judecatorie pe 31 ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal impacarea partilor in cazul infractiunii de furt mary6464 mary6464 Buna ziua, am o nelamurire cu privire la art 231 din noul cod penal. Am vazut ca in cazul infractiunilor de furt art 228 si furt calificat (229 al.1,2 lit ... (vezi toată discuția)
Intrebare dosar penal.. denisescu10 denisescu10 Buna ziua, Dosarul meu penal in care calitatea mea este de inculpat a fost trimis catre judecata iar intrebarea mea este urmatoarea am mai avut deschis un ... (vezi toată discuția)