Buna ziua,
Dosarul meu penal in care calitatea mea este de inculpat a fost trimis catre judecata iar intrebarea mea este urmatoarea
am mai avut deschis un alt dosar penal in alt oras care tocmai sa soldat recent cu impacarea partilor...nu stiu in ce masura sa finalizat acest dosar...dar avand in vedere ca am fost trimis in judecata intre timp in primul meu dosar...se poate ca anchetatori celui de al2-lea dosar sa refuze impacarea sau sa influenteze al doilea dosar pe primul?precizez ca nu am primit nici un fel de instintare pt impacarea partilor in ce de al doilea dosar...doar sa dat acordul scris atat al meu cat si al parti vinovate
Este hazardat a ne pronunta in conditiile in care nu furnizati minimum de date relevante
Pentru ce infractiune ati fot trimis in judecata?
Nu este obligatoriu ca impacarea partilor sa conduca la inchiderea cauzei
furt calificat....in ambele cazuri..ambele au fost facute acum 3-4 luni (si prejudicile recuperate in totalitate )la o perioada similara...
si intrebarea este daca cel de-al doilea dosar victima a dorit sa ne impacam ...mai poate influenta primul dosar in care am fost trimis in judecata?
În cazul faptelor prevăzute la art. 228,art. 229 alin. (1), alin. (2) lit. b) şi c) şi art. 230, împăcarea înlătură răspunderea penală.
Noul Cod Penal actualizat prin:
Legea 187/2012 - pentru punerea în aplicare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal din 24 octombrie 2012, Monitorul Oficial 757/2012;
CAPITOLUL III
Dispoziţii comune
Art. 159
Împăcarea
(1) Împăcarea poate interveni în cazul în care punerea în mişcare a acţiunii penale s-a făcut din oficiu, dacă legea o prevede în mod expres. (2) Împăcarea înlătură răspunderea penală şi stinge acţiunea civilă.
(3) Împăcarea produce efecte numai cu privire la persoanele între care a intervenit şi dacă are loc până la citirea actului de sesizare a instanţei.
(4) Pentru persoanele lipsite de capacitate de exerciţiu, împăcarea se face numai de reprezentanţii lor legali, iar persoanele cu capacitate de exerciţiu restrânsă se pot împăca cu încuviinţarea persoanelor prevăzute de lege.
(5) În cazul persoanei juridice, împăcarea se realizează de reprezentantul său legal sau convenţional ori de către persoana desemnată în locul acestuia. Împăcarea intervenită între persoana juridică ce a săvârşit infracţiunea şi persoana vătămată nu produce efecte faţă de persoanele fizice care au participat la comiterea aceleiaşi fapte.
(6) În cazul în care infracţiunea este săvârşită de reprezentantul persoanei juridice vătămate, dispoziţiile art. 158 alin. (4) se aplică în mod corespunzător.
Furt magazin
AlexandraIc
Buna ziua,
Ma puteti ajuta, va rog cu posibilele riscuri in cazul unui furt din magazine?Persoana in cauza este un baiat care s-a si drogat in trecut si ... (vezi toată discuția)
Furt
Pacala23
Se da situatia:A cumpara din magazin un produs de uz caznic si a doua zi il testeaza acasa constatand ca ii lipseste o piesa. Se intoarce la magazin unde ... (vezi toată discuția)