avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Memoriu la presedintele CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Memoriu la presedintele CEDO

Buna ziua Cum se poate trimite un memoriu presedintelui CEDO ?
Din cate stiu eu, nu puteti trimite un memoriu direct președintelui CEDO. Adresa de contact a Curții europene a drepturilor omului este:

COUR EUROPEENNE DES DROITS DE L'HOMME
CONSEIL DE L'EUROPE
67075 STRASBOURG CEDEX
FRANCE

Tel : + 33 (0)3 88 41 20 18
Fax : + 33 (0)3 88 41 27 30

Daca va referiti la un memoriu CEDO in format standard, acesta este modelul valabil din anul 2014 - [ link extern ]

Formularul se trimite la Grefa Curții, adresa fiind menționată la sfârșitul formularului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Aprilie 2014
Bodea Lavinia, Avocat
Multumesc pt.raspuns . Banuiesc ca este vorba de un formular ambigu si care nu lasa spatiu pt.argumentare .Totusi , se poate trimite un memoriu , scris pe un nr. de pagini rezonabil , in care sa se faca argumentatie la incalari ale art. din Regulamentul Conventiei ?
Gasiti mai jos un ghid de completare a formularului standard de cerere la CEDO, care va ajuta sa completati cererea punct cu punct.

[ link extern ]

Punctele 34-40 din Ghid - E., F. și G.: Obiectul cererii
Faptele cu privire la cazul dumneavoastră și capetele de cerere trebuie expuse în spațiul prevăzut în acest scop în formularul de cerere și trebuie să permită Curții să identifice natura și obiectul cererii fără să consulte alte documente. Reclamanții pot anexa la formularul de cerere explicații suplimentare cu privire la fapte și la capetele lor de cerere, însă aceste explicații suplimentare nu pot depăși mai mult de 20 de pagini în total (acest număr nu include deciziile și documentele ce trebuie anexate). Luați în considerare că, dacă cererea este comunicată guvernului pârât pentru observații, reclamantul va fi invitat să răspundă de manieră detaliată.

Deci, în cazul în care este necesar, se poate depasi spatiul prevazut in formular pentru explicatii suplimentare cu privire la fapte și capetele de cerere, printr-o anexa la formular de maxim 20 de pagini.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Aprilie 2014
Bodea Lavinia, Avocat
va multumesc . Cu toate ca nu am facut nici o greseala , am primit respingerea cererii , ca inadmisibila , bineinteles nemotivata . Am motive sa cred ca se va lua , conform Regulamentului si a insasi Conventiei ,decizia de reanalizare a cererii pe care am facut-o respectind toate procedurile .
La respingerea cererii ca inadmisibila nu aveti ce sa mai faceti. Numai in cazul ipotetic in care n-ati epuizat caile de atac nationale ar mai putea fi inaintata o noua cerere dupa epuizarea lor, adica dupa ramanarea definitiva a deciziei in cazul dvs. Daca a ramas definitiva fara sa fi utilizat recurs/apel (presupunand ca erau posibile), atunci ati pierdut orice drept de a mai apela la CEDO.

Vezi de ex. www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Aprilie 2014
tgeorgescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Cedo - asteptare deciziei piemu piemu avind in vedere ca, plingerea pe care am facut-o la CEDO (prin avocatul meu) se afla de foarte multa vreme pe rol ,( respectiv din mai 2008) iar in luna iulie ... (vezi toată discuția)
C.e.d.o iovu catalin iovu catalin ASTEPT O DECIZIE DE LA CEDO DE 5 ANI DE ZILE SI NU AM PRIMIT NICI UN RASPUNS INCA . STIE CINEVA CIT MAI DUREAZA PINA VINE RASPUNSUL? MAI AM UN PIC ... (vezi toată discuția)
Cedo Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata , As vrea sa fac o plangere la CEDO. Daca ,in urma ei se va face o ancheta de stabilire a adeverului si ,se poate si sa pierd , OARE IMI VINE ... (vezi toată discuția)