avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutoare sociale mame singure
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutoare sociale mame singure

Buna seara.as dori sa va prezint situatia mea pe scurt.:dupa o relatie de 10 ani a rezultat un copil.ne am despartit Dar nu am fost niciodata casatoriti.intrebarile mele sunt:dak as dori sa plec cu copilul in strainatate imi trebuie si acordul tatalui chiar dak nu am fost casatoriti?ce ajutoare se acorda unei mame care ISI creste copilul singura si cui trebuie sa ma adresez pt a beneficia de ele?
Cel mai recent răspuns: Lauramihaela22 , utilizator 12:34, 4 Octombrie 2018
apare numele tatălui pe certificatul de naștere? atunci vă trebuie acordul lui.
Apare numele lui.si ce ajutoare se acorda pt ca imi cresc copilul singur?
De la stat ? Niciunul. parintii sunt cei datori sa isi intretina copilul, nu statul. Statul plateste alocatie. Cereti-i tatalui pensie de intretinere, daca nu vrea sa contribuie de bunavoie, adresati-va cu cerere instantei.
Alocaţia de susţinere pentru familia monoparentală se acordă lunar pe bază de cerere şi declaraţie tip, însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile acesteia care se înregistrează la primăria localităţii în a cărei rază teritorială domiciliază sau îşi are reşedinţa familia.

Acte necesare:
- cerere tip (Cerere alocatie monoparentala);
- acte de identitate/certificate de nastere ale copiilor cu care locuiesc (copie + original);
- actele de identitate ale sotului / sotiei (copie + original)
- alte acte doveditoare ca exista un singur parinte (certificat deces, hotarâre judecatoreasca de divort, hotarâre judecatoreasca de declarare a disparitiei unui dintre parinti);
- livretul de familie completat la zi (copie+original);
- dovezile privind veniturile nete realizate in luna anterioara inregistrarii cererii;
- adeverinta emisa de scoala unde frecventeaza copiii cursurile pentru copiii de varsta scolara;
- talonul de alocatie de stat pentru copii, in cazul copiilor prescolari sau adeverinta de la Agentia Judeteana de Plati si Inspectie Sociala;
- alte acte, pentru situatii care nu sunt evidentiate in livretul de familie.
- Dosar cu sina
Pentru familia monoparentală, formată din persoana singură şi copiii aflaţi în întreţinerea acestora, al cărei venit net mediu lunar pe membru de familie se situează peste 200 lei şi până la 530 lei inclusiv, cuantumul alocaţiei, începând cu luna iulie 2013, este stabilit după cum urmează:
a) 60 lei pentru familia cu un copil;
b) 120 lei pentru familia cu 2 copii;
c) 180 lei pentru familia cu 3 copii;
d) 240 lei pentru familia cu 4 copii şi mai mulţi

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

Bună ziua. Ma numesc Mike Renata, sunt divorțată, am 2 copii în întreținere, stau singura în chirie și cu copii la grădiniță. Întrebarea mea este dacă eu lucrez și am solar minimul pe economie, as putea sa beneficiez de ceva ajutor? Sa va rog sa ma îndrumați ce sa fac în acest caz. Multumesc

Alte discuții în legătură

Alocatie monoparentala zabamalia zabamalia Va rog frumos sa-mi spuneti cat este plafonul la alocatia monoparenatala pe anul 2013; singura am in intretinere un copil minor si fata in varsta de 21 de ... (vezi toată discuția)
Alocatie monoparentala luizaluize luizaluize Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru alocatie monoparentala? (vezi toată discuția)
Alocatie monoparentala blueelf08 blueelf08 Buna ziua! Care sunt criteriile de acordare a alocatiei monoparentale? Spre exemplu, la un venit de 404,5 lei de persoana (un adult si un minor), se acorda si ... (vezi toată discuția)