avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare GR. I
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare GR. I

Vă rog să-mi răspundeţi la următoarea întrebare: O rudă, bărbat, născut în iunie 1958, a lucrat 17 ani şi 5 luni în mină - gr. I.; are în total 37 ani şi 3 luni vechime în muncă, din care 1 an şi 9 luni şomaj, şi stagiul militar de 1 an şi 4 luni. Am dori să ştim când poate să iasă în pensie pentru limită de vârstă, sau anticipat. Vă mulţumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:50, 21 Aprilie 2014
Limita de varsta la 56 de ani si 6 luni(decembrie 2014).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi anticipat partial la pensie? rbigiu rbigiu Buna ziua! Parintii mei sunt ambii in somaj si au situatii destul de grele si am vrea sa stim cand se pot pensiona anticipat partial. Mama s-a nascut pe 15 ... (vezi toată discuția)
Pensionarea anticipata Florenta30 Florenta30 va rog sa-mi spuneti daca am dreptul la pensie anticipata ( la 30.11.2014)avand in vedere urmatoarele date : data nasterii 30.09.1958, data activitatii ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie grupa a ii-a modificat 2014 a legii nr. 380/2013 ContSters307950 ContSters307950 O persoana are vechime efectiva in munca de 23 de ani + grupa a II-a= 30 de ani.(pana in anul 2001). Aceasta are varsta de 56 de ani. Legea pentru grupa a II ... (vezi toată discuția)