avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident cu masina (alcolemie sofer >0.85; lipsa ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident cu masina (alcolemie sofer >0.85; lipsa permis; 1 pieton decedat)

Buna seara,

Va rog sa imi spuneti in ce masura putea fi arestata preventiv persoana care conducea un autoturism fara a detine permis de conducere, avand alcolemie peste 0.85 a urcat pe trotuar si a lovit mortal un pieton care circula regulamentar. Mentionez faptul ca pietonul accidentat a stat in coma 2 saptamani pana la deces, autorul accidentului nu s-a interesat de starea acestuia.

Cum este posibil ca aceasta persoana sa se bucure inca de libertate?

Care sunt pedepsele pentru acesta? (Rog a se face referire si la legile care-l acuza)

Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 20 Aprilie 2014
Utilizator123456, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 08:06, 21 Aprilie 2014
până să fie declarat vinovat trebuie să se termine cercetările. nu scrie nicăieri că trebuie arestat neapărat în această fază. ar putea să fie.
Utilizator123456 a scris:

Care sunt pedepsele pentru acesta?

Pedepsele...in final vor fi dispuse de instanta de judecata
Avand in vedere succesiunea de evenimente care au generat evenimentul soldat cu decesul victimei,incadrarea faptelor va fi dispusa de procuror care va declina competenta de solutionare in favoarea instantei de judecata

Art. 335 Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Art. 336 Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Avand in vedere imprejurarile producerii accidentului si urmarile acestuia se putea dispune arestarea preventiva pe perioada efectuarii cercetarilor, dar acestu lucru se intampla de regula atunci cind cazul este mediatizat , fapt ce confirma ca justitia este legata la ochi. In final se poate dispune o pedeapsa cu inchisoare cu executare luind in calcul lipsa permisului si consumul de alcool. Daca avea permis primea cel mai probabil o pedeapsa cu suspendare chiar daca era baut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat pentru alcool- dosar penal ciprian08 ciprian08 Am si eu o intrebare am permisu suspendat pentru alcool 0.11/mg.pe 90 de zile ghinion am fost oprit din nou m-au luat la sectie mi-au facut dosar nu am mai ... (vezi toată discuția)
Conducere unui vehicol sub influenta alcoolica fara a poseda permis de conducere leica leica am cumparat o masina si am vrut sa vad cum merge si am fost intrun sat la un prieten dar nu detin permis de conducere si la intoarcere am facut accident a fost ... (vezi toată discuția)
Ce pedeapsa poate primi pentru conducere sub influența alcoolului? Sabina 23 Sabina 23 In 2016 sotul meu a fost oprit de catre politie ..la prima proba a avut 80 iar la a 2 / 90 in acest interval a mai fost prins conducand de alte doua ori ? Ce ... (vezi toată discuția)