avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Caracter prolific cabinete de avocatura
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Caracter prolific cabinete de avocatura

Buna ziua! Am fost astazi printr-un oras de maxim 50000 de locuitori, nu prea mare sau important al Romaniei... si am ramas impresionat de ce am observat... Peste tot s-au deschis si cred ca or sa mai apara cabinete de avocatura mai ceva ca ciupercile dupa ploaie. In perioada boom-ului imobiliar erau foarte multe agentii imobiliare, acum vad ca sunt la moda cabinetele de avocatura. L-am vazut pe un avocat, isi deschisese saracul cabinet intr-un fost chiosc, in care pe vremea comunismului se vindea guma de mestecat si alte dulciuri, statea la costum, cravata, arata ca un intelectual dar profesa intr-un birou nu mai mare ca un cotet de gaini. :)) Si cam pe fiecare strada mai importanta din acel oras au aparut cabinete printre shoarmerii, gogosarii si altele asemenea. Daca in acel oras e asa cred ca in Bucuresti sau in alte orase mai mari e chiar mai rau... Eu nu prea obisnuesc sa calatoresc. Dar nu pot sa nu remarc o puternica inflatie de avocati ce intra pe piata avocaturii. Probabil ca acestia sunt cam cei din generatia mea cand intrau la Drept cate 300 pe an la o singura facultate cu acest profil.

Ce parere aveti? Intra piata avocaturii in declin??... Se va inregistra cat de curand o prabusire si in acest domeniu ca si pe piata imobiliarelor? Acum parca incep sa inteleg de ce examenele si metodele de accedere in aceasta profesie s-au ingreunat atat de mult dupa atat de putin timp... Oare ce va mai fi si in viitor?
Ultima modificare: Luni, 21 Aprilie 2014
Iulian81, utilizator
Mda... trebuie sa recunosc ca este degradant pentru un avocat, ceea ce ati observat :(

Sincer, eu fiind din Bucuresti, nu am observat pana acum cabinete de avocatura deschise

printre shoarmerii, gogosarii si altele asemenea
...

oricum, prea bine nu se vede din afara asa ceva!


... dar, oare toti acei avocati sunt chiar avocati??? ... poate nu stiti ca in ultimii ani au aparut tot felul de societati care se auto -intituleaza "Barou de avocati" si contra unor sume de bani numite donatii ti se ofera un titlu de avocat... evident toate acestea sunt ilegale... dar, pana cand, omul de rand, ca dvs. aflati ca o astfel de persoana practica avocatura in mod ilegal, v-a luat banii si apoi umblati dupa el cu fel si fel de reclamatii... #-o

Tocmai de aceea eu intotdeauna am recomandat celor interesati, ca atunci cand au nevoie de serviciile juridice ale unui avocat sa se asigure ca persoana cu care discuta este intradevar ceea ce se pretinde.

Nu este greu: este suficient sa accesati on-line Tabloul Avocatilor din Baroul judetului respectiv sau si mai usor pe sait-ul UNBR veti gasi toate informatiile necesare :[ link extern ] /

sau : [ link extern ]

Ultima modificare: Luni, 21 Aprilie 2014
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Depinde cum se pune problema.
Daca e vorba de onorarii reduse exista declin.
Dar, oricum oamenii nu prea vor sa plateasca avocatul la modul serios si atunci imi pare normal sa existe multi avocati deoarece sunt si multi oameni.
Daca se pune problema altfel se spune ca nu a murit niciun avocat de foame.

Oamenii din societatea romaneasca au facut acest lucru deoarece se practica onorarii din ce in ce mai reduse dar oamenii au nevoie de avocati.
In cazurile simple avocatii multi sunt foarte utili deoarece onorariile reduse intr-o tara saraca ca Romania inseamna ca oamenii au bani sa isi angajeze avocat desi in realitate nu si-ar permite daca am avea in vedere onorariile serioase care ar trebui de fapt sa existe precum in UE.
In UE un divort simplu este 1000 euro.
Un divort complicat costa mult mai mult...

In procesele penale trebuie ca omul sa isi ipotecheze casa ca sa isi permita avocat in UE.
In Romania isi gasesc avocat tocmai pentru ca sunt multi...

Cel mai bine ar fi sa fie multi avocati, foarte buni si sa mai ceara si putin ... =D>
Ultima modificare: Joi, 24 Aprilie 2014
Iulian81, utilizator
Iulian81 a scris:

Cel mai bine ar fi sa fie multi avocati, foarte buni si sa mai ceara si putin ... =D>


... daca se poate sa nu ceara nimic... munca voluntara... eventual sa plateasca din buzunarul lor si taxele de timbru judiciar, datorate de client!


...Lasand gluma la o parte, va intreb eu pe dvs. : va convine sa mergeti la munca, sa munciti zilnic si sa nu fiti platit de angajator?????

Si profesia de avocat, este un job ca oricare altul!

Avocatii sunt oameni, care muncesc (chiar daca vazand din afara, vi se pare ca nu fac nimic!!!!) si datoreaza taxe si impozite pe profesie ca oricare alta persoana. Pentru neplata acestor taxe datorate, sunt sanctionati cu retragerea dreptului de a mai profesa.
Ultima modificare: Joi, 24 Aprilie 2014
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Eu am zis sa ceara mai putin nu sa nu castige nimic.. e o diferenta... :D

Alte discuții în legătură

Onorarii avocatiale anonim anonim Buna ziua! Care sunt limitele minime-maxime ale onorariilor solicitate de avocat pentru o consultanta pe dreptul familiei? Nu este ceva legat de un dosar ... (vezi toată discuția)
Plata lilicrin lilicrin Cu cat este normal sa platesti un avocat si cand ar trebui sa se efectueze plata? (vezi toată discuția)
Contestatie pv circulatie ptr. vorbit la telefon CORINA GIROVEANU CORINA GIROVEANU Buna ziua, am si eu o situatie daca ma poate ajuta cineva , sau daca i s-a intamplat cuiva ceva asemanatoe cum sa rezolv situatia: La data de 19.08.2009 am ... (vezi toată discuția)