avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie PV circulatie ptr. vorbit la telefon
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie PV circulatie ptr. vorbit la telefon

Buna ziua,
am si eu o situatie daca ma poate ajuta cineva , sau daca i s-a intamplat cuiva ceva asemanatoe cum sa rezolv situatia:
La data de 19.08.2009 am primit prin posta un proces-verbal, pe care l-am ridicat de la oficiul postal nr. ..din Brasov..
si as vrea sa contest acest PV.
Va explic cum s-au petrecut lucrurile:

La data de 22/07/2009 ma deplasam cu autoturismul marca .............. cu numarul de inmatriculare ....................proprietate personala spre .............. impreuna cu sotia mea ................................
Venind dinspre Roman, in judetul BACAU am fost oprit de un echipaj de politie.
Sotia mea vorbea la telefon cu un potential client ( noi doream sa vindem masina personala ) si eu ii explicam datele masinii ,(pentru ca ea nu le stie) si stateam relaxat cu mana la cap rezemat cu cotul de geamul masinii. Atunci la o intersectie in Bacau am fost oprit de un echipaj de politie ( mentionez ca erau doi agenti de circulatie, dintre care unul era la o alta masina si vorbea cu soferul ( deci cu spatele la noi) si celalalt agent pe nume ........................a venit la geam la mine si mi-a spus : stiti ce ati facut?? Dar eu am incercat sa-I explic si i-am aratat ca nu aveam nimic in maini si sotia inca vorbea la telefon in dreapta mea , dar nici nu vroia sa asculte . Mi-a spus arogant : “aaa , nici nu vreti sa recunoasteti , ma luati de prost , lasa ca va arat eu”. I-am prezentat actele , mi-a facut process verbal si a venit sa il semnez. I-am spus ca nu pot semna si ca nu sunt de accord cu acest process verbal pentru ca nu este adevarat . Nu a vrut sa asculte nimic, apoi a oprit o masina de “scoala” si l-a pus pe sofer sa semneze ca martor.

As putea sa cer sa se judece in lipsa mea??? as avea castig de cauza???

Va rog mult daca ma puteti ajuta v-as multumi din toata inima.

Cu respect,
Corina
Cel mai recent răspuns: Corsin , utilizator 04:36, 16 Septembrie 2009
Contestati PV de contraventie in termen de 15 zile de la comunicare.
In instanta, agentul constatator trebuie sa faca dovada existentei faptei contraventionale si a temeiniciei aplicarii sanctiunii. Va recomand sa va prezentati in instanta si sa va aparati sau sa angajati un avocat.
Solutionarea cauzei in lipsa dv. nu va va fi benefica! ;)
In lipsa dvs de la proces (judecare in lipsa) sau a unui aparator ales nu vad sa aveti sorti de izbanda!B-)
Si asa sansele dvs sunt foarte mici fiind vorba de cuvantul agentului contra cuvantului dvs!
:D
Va multumesc mult pentru raspuns , voi face contestatie.

va rog mult pute-ti sa ma ajutati cu o informatie:
ca sa angajez un avocat pentru acest caz , cat m-ar costa ( aproximativ)????
Statutul profesiei de avocat prevede:
Art. 132. - (1) Pentru activitatea sa profesionala avocatul are dreptul la onorariu si la acoperirea tuturor cheltuielilor facute in interesul clientului sau.
(2) Onorariile vor fi stabilite in raport de dificultatea, amploarea sau durata cazului.
(3) Stabilirea onorariilor avocatului depinde de fiecare dintre urmatoarele elemente:
a) timpul si volumul de munca solicitata pentru executarea mandatului primit sau activitatii solicitate de client;
b) natura, noutatea si dificultatea cazului;
c) importanta intereselor in cauza;
d) imprejurarea ca acceptarea mandatului acordat de client il impiedica pe avocat sa accepte un alt mandat, din partea unei alte persoane, daca aceasta imprejurare poate fi constatata de client fara investigatii suplimentare;
e) notorietatea, titlurile, vechimea in munca, experienta, reputatia si specializarea avocatului;
f) conlucrarea cu experti sau alti specialisti impusa de natura, obiectul, complexitatea si dificultatea cazului;
g) avantajele si rezultatele obtinute pentru profitul clientului, ca urmare a muncii depuse de avocat;
h) situatia financiara a clientului;
i) constrangerile de timp in care avocatul este obligat de imprejurarile cauzei sa actioneze pentru a asigura servicii legale performante.
Art. 133. - (1) Onorariile se stabilesc liber intre avocat si client, in limitele legii si ale statutului profesiei. Este interzisa fixarea de onorarii minime, recomandate sau maxime de catre organele profesiei, de catre formele de exercitare a profesiei de avocat sau de catre avocati.
(2) Onorariile se determina si se prevad in contractul de asistenta juridica la data incheierii acestuia intre avocat si client, inainte de inceperea asistentei si/sau reprezentarii clientului.
(3) In cazul in care imprejurarile concrete impun asigurarea asistentei si/sau reprezentarii imediate si nu se poate incheia un contract de asistenta juridica, avocatul este obligat sa transmita clientului, in cel mai scurt timp posibil, o comunicare, prin care sa aduca la cunostinta clientului onorariile pe care le propune pentru asistenta si/sau reprezentare. In absenta unei instructiuni exprese a clientului privind incetarea asistentei si/ sau reprezentarii, ori a unei comunicari prin care clientul isi exprima expres dezacordul in privinta onorariilor, se considera onorariile propuse prin comunicarea facuta de avocat ca fiind acceptate.
(4) In toate situatiile, onorariile vor fi prevazute in contractul de asistenta juridica ce urmeaza sa fie incheiat in forma scrisa.
(5) Onorariile pot fi stabilite si in moneda straina, sub conditia ca plata acestora sa respecte prevederile privind regimul legal al platilor.
Art. 134 - (1) Onorariile pot fi stabilite astfel:
a) onorarii orare;
b) onorarii fixe (forfetare);
c) onorarii de succes.
d) onorarii formate din combinarea criteriilor de la lit. a), b) si c).
(2) Onorariul orar este stabilit pe ora de lucru, respectiv o suma fixa de unitati monetare cuvenita avocatului pentru fiecare ora de servicii profesionale pe care o presteaza clientului.
(3) Onorariul fix (forfetar) consta intr-o suma fixa cuvenita avocatului pentru un serviciu profesional sau pentru categorii de astfel de servicii profesionale pe care il presteaza sau, dupa caz, le presteaza clientului.
(4) Onorariul orar si fix (forfetar) se datoreaza avocatului indiferent de rezultatul obtinut prin prestarea serviciilor profesionale.
(5) Avocatul poate sa primeasca de la un client onorarii periodice, inclusiv sub forma forfetara.
(6) Avocatul are dreptul ca in completarea onorariului fixat sa solicite si sa obtina si un onorariu de succes, cu titlu complementar, in functie de rezultat sau de serviciul furnizat, in cauzele penale, onorariul de succes nu poate fi practicat decat in legatura cu latura civila a cauzei. Onorariul de succes consta intr-o suma fixa sau variabila stabilita pentru atingerea de catre avocat a unui anumit rezultat. Onorariul de succes poate fi convenit impreuna cu onorariul orar sau fix.

Luati legatura personal cu 2 - 3 avocati, prezentati-le speta in concret si vedeti care este valoarea acestuia, care va diferi de la avocat la avocat. ;)
Codul Rutier interzice folosirea manuala a telefonului mobil in timpul mersului.

Daca sotia dvs. vorbea la telefon atunci se poate utiliza listingul convorbirilor unde se mentioneaza ora si numarul sau se poate contacta persoana apelanta /apelata. Daca si dvs aveti telefon mobil e suficient sa demonstrati cu acelasi listing ca la ora respectiva nu ati vorbit la telefon.

Probabil insa ca dvs va aflati intr-o pozitie ce ar fi putut sugera politistului ca vorbeati la telefon (cotul pe usa stanga si mana sprijinind capul).

In mod fericit inca legislatia rutiera romana nu prevede ca in timpul mersului inafara actionarii manetei de schimbre vitezelor conducatorul trebuie sa aiba ambele maini pe volan !!!

In franta de ex sunt tot mai des sanctionate persoane conducand cu tigarea in mana, sau mancand sandwitchuri sau pur si simplu tinand mana stanga pe portiera sau inafara ei sau in pozitie relaxat sprijinindu-si capul .!!!!

Deci demonstrati ca telefonul dvs nu a fst folosit su ca nu aveti telefon sau aveti si il folosea sotia dvs. Puteti chema eventual ca martor pe interlocutorul doamnei dar cu precautia demonstrata ca acesta ignora ca vorbea u o persoana aflata intr-un vehicol. Solicitati sa fie citat de instanta ca martor fara a i se spune exact despre ce marturie trebuie sa depuna.

Mentionez in pofida unei afirmatii facute de un coforumist ca agentii constatatori nu pot fi chem:ati in instanta in cazul contestarii PV de contraventie. Cel ce se prezinta in cel mai bun caz este juristul Politiei Rutiere din zona prodducrii faptei

Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorarii avocatiale anonim anonim Buna ziua! Care sunt limitele minime-maxime ale onorariilor solicitate de avocat pentru o consultanta pe dreptul familiei? Nu este ceva legat de un dosar ... (vezi toată discuția)
Caracter prolific cabinete de avocatura Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Am fost astazi printr-un oras de maxim 50000 de locuitori, nu prea mare sau important al Romaniei... si am ramas impresionat de ce am observat... ... (vezi toată discuția)
Plata lilicrin lilicrin Cu cat este normal sa platesti un avocat si cand ar trebui sa se efectueze plata? (vezi toată discuția)