avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare chirie si evacuare chirias
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare chirie si evacuare chirias

Am probleme cu chiriasul, a platit sume mici si a ramas in urma acum ar fi cu chiria la ianuarie 2014. Problema e ca la contract a fost facuta o modificare la pretul de inchiriere in aug.2013 dar am uitat sa prelungesc perioada contractului, dar la MF este declarat si inregistrat (cu valoare venitului) pana la sfarsitul lui 2014 (deci "uitatul" chiar a fost uitat nu "altceva") si se calculeaza impozit pe venit (contractul e intre o persoana fizica si persoana juridica). Acum nu stiu daca contractul care este expirat dar este inregistrat la MF are vreo valoare in instanta?
Asta ar fi prima parte a problemei.
Cu evacuarea (desi el nu are contract valabil :) ) cum ar fi totusi cel mai corect de procedat, deoarece eu totusi vreau sa fiu corect? As putea sa-i blochez marfa in spatiu (un sechestru) pana la achitarea chiriei?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 11:25, 22 Aprilie 2014
Puteti sa faceti o actiune in care sa se constate tacita relocatiune. Asta inseamna ca daca chiriasul a ramas in folosinta spatiului, se considera incheiat un nou contract de inchiriere cu aceleasi clauze ca cel anterior, dar pe perioada nedeterminata.
In ceea ce priveste evacuarea, daca aveti contractul inregistrat la fisc (si sa fie valabil) se poate direct la executor.
Fara contract valabil inregistrat la fisc, actiune de evacuare in instanta.
Nu se poate sechestru pe bunuri. E vorba de inchiriere. Daca era contract de depozit, se putea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere mihaela495 mihaela495 Buna ziua, In calitate de proprietar (persoana fizica) am incheiat un contract de inchiriere cu un chiras (PJ). Contractul a fost inregistrat la Finante si ... (vezi toată discuția)
Certificat energetic Dani@ Dani@ Am un apartament inchiriat (ca proprietar) ,iar contractul va expira in curand.Pot face un Act Aditional de prelungire a Contractului pentru a nu mai fi nevoie ... (vezi toată discuția)
Revendicare vs evacuare Avocat Alexandru Gheorghe Avocat Alexandru Gheorghe Situatie: Am un contract de inchieriere, ptr un imobil, contract expirat la acest moment. Chiriasul o societate in faliment (propunere de inchidere a ... (vezi toată discuția)