Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea problema:
Pe data de 01,04,2014 mi s-a respins apelul ,definitiv, prin hotarare.
Am sunat la registratura sa intreb de ce nu mi-a sosit acasa o comunicare, deoarece in urma acestei solutii trebuia sa predau permisul de conducere.
Mi s-a spus ca sedinta fiind publica, nu sunt obligati sa trimita imediat o comunicare, hotararea fiind data la motivare.Eu trebuie sa ajung sa iau un certificat de grefa.
Intrebarea mea este , in momentul de fata conduc ilegal sau pot sa astept pana imi vine hotararea?
Pe ca baza baza sa predau permisul?
Ce trebuie sa fac?
Avand in vedere ca decizia instantei de apel a fost pronuntata in data de 01.04.2014, trebuia sa solicitati imediat eliberarea unui certificat de grefa cu solutia pronuntata si impreuna cu acest certificat sa predati permisul de conducere la serviciul politiei rutiere in termen de 15 zile de la pronuntare.
Din pacate vad ca ati depasit deja acest termen, prin urmare durata suspendarii exercitarii dreptului de a conduce va fi majorata cu inca 30 de zile.
Art.118 din Oug/195/2002
...................................
(4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.