avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariat cu handicap care are in intretinere copil cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariat cu handicap care are in intretinere copil cu handicap

salariatul cu handicap care are in intretinere un copil cu handicap, ambii gradul unu, care este coeficientul de deducere salariala sau cum se procedeaza la intocmirea statului de plata?
Cel mai recent răspuns: georgetag , utilizator 09:38, 24 Aprilie 2014
Pentru contribuabilii care au o persoană în întreţinere deducerea personala este de 350 lei, conform art.56 alin.2 C.fisc., daca au un venit lunar brut de până la 1.000 lei inclusiv.
sau care este coeficientul dededucere maxim
Nu exista asa ceva, deducerea personala este o suma fixa si variaza in functie de venit lunar brut.

Persoanelor care realizează venituri brute lunare din salarii de peste 3.000 lei nu li se acordă deducerea personală.
Angajatul cu handicap gradul I beneficiaza de scutire la impozitul pe veniturile din salarii conform Codului Fiscal si atunci nu mai are la ce sa beneficieze de deducere personala pentru un copil in intretinere.
multumesc de raspuns, acum m-am lamurit =D>=D>=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deduceri din impozitul pe salariu pentru copii boicuoana boicuoana buna as dori si eu daca se poate sa stiu cat anume valoreaza deducerea de salar ,eu am trei copii si cine anume poate beneficia de aceasta (vezi toată discuția)
Deducere personala laurentiuu laurentiuu Am salariul net de 800 ron.Cat voi lua in plus la salariu tinand cont ca acum am un bebe?Cum se calculeaza deducerea? (vezi toată discuția)
Cartea de munca CTA CTA Buna seara, Sunt Nicoleta si am si eu o intrebare :la semnarea contractului de angajare am depus si actele pentru a trece copilul la mine in intretinere ,va ... (vezi toată discuția)