avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA in acelasi spatiu - casa de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA in acelasi spatiu - casa de marcat

Daca in acelasi spatiu inchiriat de la o persoana fizica isi desfasoara activitatea mai multe PFA-uri (cosmetica, coafura, etc), este posibil ca acestea sa utilizeze o singura casa de marcat, cu emitere de bonuri fiscale pe fiecare PFA in parte ? Dar daca spatiul este inchiriat de la o PJ?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 21:10, 25 Aprilie 2014
Nu. Casa de marcat se fiscalizeaza pentru fiecare pfa in parte (fiecare pfa cu casa ei) pentru ca isi tine fiecare contabilitatea, la sfarsit de zi fiecare trebuie sa-si scoata raportul z de la casa de marcat si sa-l inregistreze in registrul jurnal de incasari si plati.
Multumesc!
Daca o PFA desfasoara doua activitati pe doua CAEN-ri distincte, pentru ambele fiind posibila impozitarea dupa norme de venit, cum se realizeaza impozitarea efectiv? Se aduna cele doua norme sau se plateste impozitul aferent normei de venit celei mai mari? Dar CAS si sanatate la ce suma se platesc la cumulul celor doua norme de venit sau la una singura? De asemenea, daca se poate va rog sa imi explicati cele de mai sus si in cazul in care pentru una din cele doua activitati desfasurate nu exista stabilita norma de venit ( mai precis CAEN 5630). Va multumesc!
Din codul fiscal, art. 49 stabilirea venitului net anual pe baza normelor de venit
......
(5) Dacă un contribuabil desfăşoară două sau mai multe activităţi care generează venituri comerciale, venitul net din aceste activităţi se stabileşte prin însumarea nivelului normelor de venit corespunzătoare fiecărei activităţi.
(6) În cazul în care un contribuabil desfăşoară o activitate pe norma de venit şi o altă activitate independentă, venitul net anual se determină pe baza contabilităţii în partidă simplă, conform art. 48.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeza taxele in cazul mai multor coduri caen? ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua! Sa zicem ca doresc sa am mai multe coduri CAEN... Unul dintre ele, cel principal, ar fi incadrat la norme de venit iar restul nu. Cum se ... (vezi toată discuția)
Pfa tvr tvr Am un PFA si am fost inregistrat la norma de venit. Activitatea pe care o desfasor este sezoniera. Cum a si putea reduce sumele pe care le am de plata ... (vezi toată discuția)
Pfa cu norma fixa de venit si 2 caen-uri mihai stoian mihai stoian Buna ziua, Doresc sa imi infiintez un PFA cu pe baza de norma de venit, dar cu 2 CAEN-uri. (6202 - consultanta in tehnologia informatiei si 7420 - servicii ... (vezi toată discuția)