avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... DIICOT si violarea corespondentei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

DIICOT si violarea corespondentei

Buna seara.Am si eu nevoie de ajutor daca se poate.Acum 2 ani mi-a fost spart calculatorul.Cine a facut treaba aceasta,a trimis niste mailuri aiurea altor persoane.Eu habar nu am avut pana acum cateva zile cand o prietena m-a sunat sa ma intrebe de ce i-am spart parolele si am trimis mai departe mailuri.In fine o intreaga poveste incalcita ideea este ca ea a facut plangere la politie in august iar acum i-a venit raspunsul cum ca de pe IP-ul meu de acasa i-a fost sparta parola.Eu am ramas interzisa nu pot sa inteleg cum.Mi-a spus ca are termen de 20 de zile (incepand de vinerea trecuta) sa faca plangere sau sa ma actioneze in judecata dar ea nu vrea sa faca asta sub nici o forma pentru ca stie clar ca nu am nici o legatura.Daca ea nu face absolut nimic,se mai intampla ceva pe parcurs ?Merge politia cu cercetarile mai departe ?Sau trebuie sa faca ea vreo declaratie ca nu vrea sa continue cu plangerile sau orice altceva ?
Hmm. Prietena dvoastra a facut o plangere privind o infractiune IT (de fapt sunt 2 infractiuni in concurs) savarsita de un autor NECUNOSCUT. Plangerea a facut obiectul unui dosar penal in cadrul caruia politia strange informatii premergatoare. In cazul in care aceste informatii dovedesc realitatea infractiunii, atunci se deschide o urmarire penala urmand ca actele premergatoare sa fie calificate ca si probe utilizabile in instanta. O plangere penala nu se poate retrage decat dupa ce e declansata urmarirea penala DACA legea permite acest lucru. Faptul ca s-a adeverit infractiunea informatica si cea de violare de corespondenta si a fost identificat ca agresor IPul dvoastra, va pune intr-o situatie dificila. Practic, desi suna ciudat, va trebui sa va demonstrati nevinovatia aratand ca mai multa lume a putut iesi in internet sub IP-ul dvoastra. Atentie mare la procurorii DIICOT, respectiv politistii IGP! Va recomand calduros sa cautati un avocat bun cu cunostinte IT care sa va asiste in acest dosar. DIICOT nu respecta niciun drept de procedura penala si are o mare foame de a castiga procese IT. E bine sa stiti ca rata de achitari in 2013 a DIICOT-ului e de 1,5%! Mai exact....cam ce spun aia...asa face si judele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violare casuta postala yahoo favorit.md favorit.md Va rog sa-mi spuneti ce s-ar putea face in situatia aceasta: Sotul a dat-o afara din casa pe sotia care depuse cererea de divort. Aceasta si-a schimbat parola ... (vezi toată discuția)
Acces in sistem informatic fara aprobare adrianpaul169 adrianpaul169 buna ziua;daca mi-au disparut email-uri din cont sau parola furata,unde trebuie sa ma adresez?si cum pot dovedi?exista firme care fac audit informatic de ... (vezi toată discuția)
Frauda informatica ContSters327384 ContSters327384 Salut ! Acum 6 luni , mi s-a spart contul meu de facebook , din cate mi-am dat eu seama chiar de niste amici cu care ma certasem de curand acum 6 luni ! Mi ... (vezi toată discuția)