salut,acum 2 saptamani am fost oprit de politia de la circulatie ca am trecut pe rosu(in mod normal acolo era intermitent la dreapta,m-am asigurat din stanga si am trecut fara sa vad daca chiar functiona sau nu).Politistul m-a oprit si m-a intrebat daca am consumat bauturi alcoolice(am zis da ca avea etilostestul in mana).Inainte sa suflu a mers politistul sa imi cumpere 2 litri de apa plata si m-a pus sa ii beau..am baut apa si am suflat la 5 min.a iesit 0,79 si am mers la iml.mi s-au recoltat 2 probe de sange.a 2 a zi am mers si am platit analizele la iml 160 de lei(s-a intamplat joi noaptea si am platit vineri).Dupa ce am platit mi s-a zis sa merg cu chitanta la Udristei.Luni la 9 fara ceva am mers la udristei,eram 5 persoane...am asteptat cam 10 min si a iesit un domn politist foarte sictirit si a scapat de noi in 5 min.eu am zis ca vreau sa depun o chitanta de la iml,iar raspunsul lui a fost...a trecut o luna?i-am zis nu s-a intamplat joi spre vineri...a zis sa revin dupa o luna...am zis ca nu am foarte mult timp liber...a repetat dupa o luna.cei care au trecut prin asta sau au cunostinte in sensul asta aveti idee ce se intampla mai departe si ce pot face?(pt cei cu raspunsurile...baut la volan ce cautai,inchisoare etc...va rog sa va abtineti,ca si idee m-am urcat la volan baut pt ca nu a vrut nici un taxi sa ma ia 3 strazi si afara ploua ca dracu,am facut-o imi asum,ma intereseaza numai ce e de facut)
Pe scurt, in sange de principiu o sa iasa undeva spre dublu, cred ca o sa fiti trimis in judecata si condamnat, permisul se va anula in urma hotararii de condamnare ramasa definitiva.
ART. 336
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.
(3) Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
Pai nu prea aveti nimic altceva de facut decat sa asteptati sa fiti chemat de catre procuror pentru cercetare. In urma cercetarii procurorul va trimite in instanta de judecata iar in baza hotararii judecatoresti permisul se va anula urmand sa puteti sustine examen ptr obtinerea unui nou permis dupa un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti de condamnare. Recomandat ar fi sa va angajati un avocat.
Nu inteleg care a fost treaba cu cei 2 litri de apa plata, sa dilueze alcoolul sau pentru ce? A facut cinste politistul sau i-ati platit sticla de apa plata? V-a obligat sa beti toata sticla?
Chiar nu am mai auzit pana acum ca un politist sa cumpere o sticla de apa si sa il oblige pe conducatorul auto sa o bea!
Sanse sa obtineti o suspendare ptr 90 de zile erau numai daca aveati pana in 0,4 in aerul expirat. Rezultatul in sange il veti afla dupa obtinerea acestuia de la IML.
a facut cinste pe scurt...dupa ce am zis ca am baut a zis sa mergem la magazin sa luam o sticla de apa,am vrut sa o platesc,am avut doar 100 de lei...cel de la magazin nu a avut sa imi dea rest si politistul a platit apa...nu m-a obligat...a fost mai degraba o recomandare