avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contract de mandat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contract de mandat

Buna seara,
doresc in viitorul apropiat, sa semnez un contract de mandat, cu o societate Broker in asigurari.
Am fost informata ca imi vor fi retinute la sursa, urmatoarele:
- impozit
- c.a.s
- somaj
care in total insumeaza un procent de ...31%, deoarece in acest moment eu nu sunt angajata altundeva.
Nedumerirea mea este, de ce trebuie sa cotizez pentru somaj, atata timp cat nu sunt angajata cu contract individual de munca ci doar un contract de mandat?
Dar desi nu sunt angajata, imi platesc c.a.s. si vechime(pensie) la stat.
Va intreb, in aceasta situatie, eu sunt obligata sa platesc mandatarului cele enumerate mai sus?

Alte discuții în legătură

Inregistrare contract de mandat mony mony In cazul unui S.A ,directorul general- administrator executiv - nu mai are C.I.M. dupa interdictia adusa prin modificarile la Legea nr.31/1990, ci contract de ... (vezi toată discuția)
Contractul de mandat Nicalai Nicalai Ce presupune incheierea acestui tip de contract ? Durata , conditiile precum si drepturile si obligatiile ce deriva din acest contract precum si platile ... (vezi toată discuția)
Contract civil de munca ContSters277082 ContSters277082 Buna ziua, imi puteti spune va rog cu ce se diferentiaza un contract de munca normal fata de unul civil? Multumesc (vezi toată discuția)