avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 mai recuperat in zi de sambata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 mai recuperat in zi de sambata

buna ziua. i compania unde lucrez a decis recuperarea zilei de 2 mai intr-o zi de sambata. in aceste conditii in ziua de sambata se lucreaza 8 ore?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 12:27, 27 Aprilie 2014
Se lucreaza acelasi program de lucru ca in orice alta zi lucratoare. Pontajul il faceti insa cu ziua de 2 mai lucrata (tot ce se lucreaza in sambata de recuperare se trece pe ziua de 2 mai).
De exemplu, daca aveti un concediu medical pe perioada 1 mai - 15 mai, ziua de 2 mai este zi de concediu medical, pe cand ziua de 10 mai nu este, fiind zi nelucratoare.
Sunteti din sectorul privat sau bugetar?
Ziua de 2 mai este o zi de vineri. Dacă vinerea programul dvs. obișnuit este de 8 ore, atunci și în acea sâmbătă trebuie să lucrați tot 8 ore. Dacă de luni până joi aveți program mai mare de 8 ore iar vinerea lucrați doar 6 ore, de exemplu, atunci în acea zi de sâmbătă veți lucra tot 6 ore.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Aprilie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
In situația în care salariații vor veni la serviciu în ziua de sâmbătă, ei urmează a fi plătiți pentru această activitate conform contractului colectiv de munca aplicabil angajatorului sau al c.i.m. ori a reg.intern al acestuia.

Angajatorul este responsabil pentru plata sporului de week-end pentru toate persoanele care vor desfășura activitate sâmbătă, neavând relevanță că este vorba de recuperarea unei zile libere, relevant este faptul că se muncește într-o zi de repaus săptămânal.
In spiritul Codului Muncii, n-ar trebui acordate alte doua zile libere consecutive daca se lucreaza sambata 2 mai? Pe langa sporul de weekend!

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare si ore lucrate in timpul de repaus saptamanal olf olf Buna ziua, Va rog sami spuneti cum trebuie retribuite orele suplimentare lucrate in zilele normale de lucru , adica peste cele 8 ore/zi , 5 zile/ saptamana, ... (vezi toată discuția)
Munca in ziua de sambata se poate compensa cu zi libera? Sebi44 Sebi44 Buna Ziua! Lucrez la o firma privata. Sunt perioade in care avem de onorat multe comenzi. In aceste perioade eram chemati la munca sambata si eram platiti ... (vezi toată discuția)
Spor pentru lucru in week-end piciul piciul sporul pe care il acord pentru lucrul in week-end urmat de doua zile libere il aplic doar pentru zilele lucrate in week-end, nu pentru toate zilele ... (vezi toată discuția)