avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deshumarea tatalui dupa 12 ani din locul de veci in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deshumarea tatalui dupa 12 ani din locul de veci in proprietatea unei matusi

Buna ziua! Acum 12 ani tatal meu a murit si l-am ingropat in locul de veci care care se afla in proprietatea unei matusi a lui. Acum ea vrea sa vanda acest loc de veci. Ne putem opune vanzarii? Avem dreptul sa il deshumam si sa il mutam in alt loc de veci daca vanzarea s-a facut deja? Mai are familia lui vreun drept asupra corpului din moment ce locul de veci nu se afla in proprietatea noasta? va multumesc mult pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:20, 26 Aprilie 2014
De ce nu cumparati locul de la matusa tatalui ?!?
Asa, cel putin, nu-i deranjati somnul de veci tatalui dumneavoastra.
Da, aveti dreptul la deshumare, ce se poate dupa 7 ani de la deces, trecand 12 ani nu va fi o problema, insa trebuie facuta cerere pentru acest lucru conform legislatiei in vigoare.
Puteti incerca sa va opuneti vanzarii locului de veci numai daca face parte din masa succesorala a mostenirii eventuale la care avea cota parte si tatal dumneavoastra.
Da, aveti drept de a face si a lua masuri ce tin de ramasitele tatalui dumneavoastra, de comemorare, etc.
Cere un pret pe care nu ni-l putem permite. Cea mai simpla solutie la care m-am gandit ar fi sa cumparam un loc de veci la un pret decent si sa il mutam acolo. Dar nu stiu care ar fi costurile de deshumare. Oricum, ma gandeam daca se poate face ceva in momentul in care va vinde. Adica daca mai avem dreptul sa il deshumam si care sunt procedurile in cazul in care mormantul ar fi in posesia unei terte persoane.
Costurile de deshumare sunt insinifiante fata de c/v achizitie loc de inhumare
Exista varianta si fiecare administratie de cimitir detine spatiu special denumit osuar in care se pot pastra provizoriu osemnitele in perioada cat se executa lucrari de consructie la locul respectiv de inhumare sau pana este gata noul loc de inhumare
Contactati personal administratia cimitirului pentru clarificarea situatiei cu care va confruntati si analizati varianta pe care o propune administratia pentru depozitarea provizore a ramasitelor defunctului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire loc de veci Iohanna Iohanna Buna ziua, Numele meu este Ioana. Tatal meu este titular al unui act de concesiune pentru un loc de veci la Bellu. Tata a decedat acum 12 ani, iar acum mama ... (vezi toată discuția)
Intrebare referitoare la inmormantare cmf139 cmf139 Buna seara, Am o întrebare puțin mai ciudata zic eu... Am participat la o înmormântare unde soțul decedat a fost îngropat \\"deasupra\\" ... (vezi toată discuția)
loc de veci Kiralyna Kiralyna Buna ziua, Am un bunic ingropat intr-un loc de veci care a fost a celei de a doua sotii, care nu a avut mostenitori. Cum pot intra in posesia locului de veci. ... (vezi toată discuția)