avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Student, in somaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Student, in somaj?

Iata situatia fratelul meu:

Este student la o facultate particulara. A lucrat timp de 1 an, iar acum 2 saptamani si-a incheiat contractul individual de munca cu acordul partilor. Poate beneficia de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:00, 3 Mai 2009
Cei care urmeaza cursurile unei facultati indiferent de forma nu pot beneficia de somaj.
Ca student nu va putea beneficia de somaj.
Nici ca fost angajat nu poate beneficia de somaj , desi are stagiul complet ( 12 luni in ultimile 24 luni ) , deoarece incheierea CIM a fost prin acordul partilor si nu prin concediere pe motive care nu tin de persoana angajatului.
Nu poate beneficia de somaj intrucat motivul incetarii este cu acordul partilor. Faptul ca este student, nu il afecteaza la obtinerea indemnizatiei de somaj ca persoana provenita din munca.
ramiha a scris:

Iata situatia fratelul meu:

Este student la o facultate particulara. A lucrat timp de 1 an, iar acum 2 saptamani si-a incheiat contractul individual de munca cu acordul partilor. Poate beneficia de somaj?


incetarea c.i.m. prin acordul partilor - art.55 lit.b C.mun. - nu da dreptul fostului salariat sa beneficieze de somaj .
Legea prevede ca temeiuri de drept pentru a beneficia de indemnizatia de somaj urmatoarele articole : art. 56 lit. a), b), c), e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii
Dupa desfacerea CIM cu art 55 litb (acordul partilor) intradevar nu se naste dreptul la somaj.

Dar referitor la faptul ca cineva cu caliatatea de student are sau nu dreptul la somaj, s-a mai discutat pe forum si da, orice student are dreptul la somaj daca are indeplinite celelate conditii din lege.
pakos ne-a demonstrat foarte clar in topicul
www.avocatnet.ro/content/for...
Nu stiu de ce acei ce au luat parte la discutie au ramas la parerea contrara si spun in continuare ca daca esti student nu ai dreptul nicicum la somaj.

Alte discuții în legătură

Somaj pt angajat perioada determinata cu 1/2 norma? ContSters65093 ContSters65093 Buna dimineata! Am fost angajata pe perioada determinata 6 luni, 6 luni, respectiv 12 luni (cumulat 2 ani) , 1.04.2007-1.04.2009 la o institutie. In acest ... (vezi toată discuția)
Despre somaj dinu_dan dinu_dan Buna ziua. Am o intrebare: Lucrez de 2 ani si in acelasi timp sunt si student. Acuma s-au facut restructurari la locul de munca si trebuie sa mergem pe somaj. ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la somaj? mitoiu mitoiu Buna ziua! Situatia mea este urmatoarea: mi s-a cerut (irevocabil) sa plec din unitate cum vreau eu. Intrucat sunt o persoana cunoscuta in oras, printre ... (vezi toată discuția)