avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale faliment...ce se intampla cu contractele vodafone si ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

faliment...ce se intampla cu contractele vodafone si romtelecom pe firma?

buna ziua,
avem (suntem 3 asociti) o firma de brokeraj credite si din octombrie 2008 aducem bani de acasa ca sa n-o inchidem. nu mai avem resurse si e de-a dreptul un chin in fiecare luna. avem datorii la stat cam 3000 ron cu cartea de munca a unei asociate, avem contract la vodafone pe 2 ani si nu a trecut nici un an. pt rezilierea contractului acestia ne cer 1000euro, avem si la romtelecom, astia cer vreo 1000 ron. si acum va fi si forfetarul. efectiv nu putem plati, incasarile noastre sunt lunar de vreo 5-600 ron. nu o putem dizolva pt ca are datorii, dar nici aceste datorii nu le putem plati pt ca piata bancara este si acum blocata. ce este de facut? datoriile merg inainte iar noi nu vedem nici o sansa. ce ne sfatuiti? nu avem bunuri pe firma, doar niste mobila in valoare de 1100 ron, si 3 monitoare.
multumim!
Cel mai recent răspuns: MARIANA TRUFIN , Consilier juridic 11:04, 3 Mai 2009
Vindeti mobilierul si monitoarele la valoara neamortizata,reziliati contractele unilateral pe motiv de inactivitate,nu platiti nimic si asteptati pana cand creditorii va cer declansarea procedurii insolventei.
Situatia e dificila, asa e. De reziliat contractele pe care le aveti, nu puteti. Insa puteti inceta contractul de munca a angajatei, inchideti punctul de lucru, vindeti mobila si monitoarele (daca puteti) si achitati o parte din datorii. Va puteti angaja (aveti deja experienta pe domeniul creditelor) si incercati sa platiti restantele catre buget. Mult noroc !!! :luck:

Consilier Juridic,
Trufin Mariana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit venit microintreprindere si stingere creante prin cesiune/vanzare auto tigros tigros Am o microintreprindere pe care intentionez sa o inghet pentru ca mi se pare aiurea sa platesc impozit forfetar aiurea pentru o activitate comerciala ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract companie de telefonie tm06cristi tm06cristi A intrat in vigoare legea privind renuntarea la un post fix de telefonie daca nu mai doresc sa mai fiu la ei? Anul trecut in iunie am primit telefon ca ... (vezi toată discuția)
Datorie catre o companie de telefonie mobila alxxx alxxx În anul 2005 am încheiat un contract cu firma de telefonie mobilă CONNEX (actual Vodafone) pe o perioadă de 1 an. După aproximativ 6 luni am ... (vezi toată discuția)