avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fisa de aptitudini de la medicul de medicina a muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fisa de aptitudini de la medicul de medicina a muncii

Buna seara,
Am de intocmit un CIM cu data de 29.04.2014 si persoana care va fi angajata are
fisa de la medicul de medicina muncii la vechiul loc de munca valabila pana in
ianuarie 2015,aceasta fisa daca o aduce la noul loc de munca daca este valabila
pentru angajare.
La vechiul loc de munca persoana in cauza a avut functia de lucrator comercial si
la noul loc va avea functia de ingrijitor unitati de ocrotire soc.si sanitara.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Birou de Mediator - Luana Nistea , Mediator 09:51, 29 Aprilie 2014
desi e valabil ,avand in vedere ca va ocupa un loc de munca in alt domeniu,s.ar putea sa.i ceara persoanei, poate un test psihologic,o analiza lipsa ,etc
Nu este valabila o fisa de aptitudini de la un loc de munca la altul. In speta, angajatorii sunt diferiti, iar riscurile profesionale la noul loc de munca pot fii diferite fat de vechiul loc de munca.

Fisa de aptitudine este eliberata de medicul de medicina muncii pentru un post anume si in baza fisei de expunere la riscuri profesionale pentru acel post.

Fisa de aptitudine se elibereaza numai pe baza solicitarii angajatorului si a fisei de expunere la riscuri profesionale, ambele emise de angajator catre medicul de medicina muncii.

Conform HG 355/2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor, cu modificarile si completarile ulterioare, fisa de aptitudine care finalizeaza examenul medical la angajarea in munca se completeaza numai de catre medicul de medicina muncii in doua exemplare, unul pentru angajator si celalalt pentru lucrator.

Fisa de aptitudine finalizeaza examenul medical si este completata de catre medicul de medicina muncii . Fisele de aptitudine contin concluzia controlului medical periodic.

HG nr. 355/2007 privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor, cu modificarile si completarile ulterioare, mai prevede :
art.7 - Angajatorii sunt obligati sa asigure fondurile si conditiile efectuarii tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sanatatii lucratorilor, acestia nefiind implicati in niciun fel in costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.
Sunt de aceeasi parere cu freelis.
Si aveti mare grija pt ca in cazul nefericit al unui accident de munca fisa de aptitudine este un document justificativ de baza pt angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa de aptitudini maryanna123 maryanna123 ca sa obtin fisa de aptitudini trebuie sa fiu trimisa direct de angajator?? (vezi toată discuția)
Evaluare medicala livialina livialina Lucrez intr-un mediu foarte solicitant si in urma unor evaluari medicale am obtinut diagnosticul oboseala cronica. Firma la care lucrez a efectuat si ea o ... (vezi toată discuția)
Angajatorii si medicina muncii Octavia Turbatu Octavia Turbatu http://www.legislatiamuncii.manager.ro Potrivit art. 6 din Legea securitatii si sanatatii in munca 319/2006, angajatorul are obligatia de a asigura ... (vezi toată discuția)