avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executor, abuz in serviciu? Instiintare de executare ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executor, abuz in serviciu? Instiintare de executare trimisa si angajatorului si bancii

Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca considerati ca pot sa fac o plangere penala de abuz in serviciu, in cazul unui executor , care a trimis o instiintare de executare atat angajatorului unde lucrez, cat si bancii unde imi este virat salariul. Mi se parea normal sa trimita aceea instiintare ORI angajatorului , ORI bancii. M-am trezit in ziua de salariu ,cu 1/3 din salariu virat de unitatea unde lucram , dar si cu 1/3 din banii ramasi din salariu, blocati de banca si virati spre acelasi executor. Consider ca este un act intentionat indeplinit defectuos de acest executor. Ce va rog sa-mi spuneti este daca executorii pot fi incadrati in categoria functionarilor publici si daca pot face aceasta plangere penala. Va multumesc foarte mult
Ultima modificare: Marți, 29 Aprilie 2014
camir9, utilizator
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 12:31, 29 Aprilie 2014
camir9 a scris:

Mi se parea normal sa trimita aceea instiintare ORI angajatorului , ORI bancii.

Doar pentru ca vi se pare dvs ca era normal nu inseamna ca asa si este.

Nu are executorul de unde sa stie ce bani va intra dvs in cont. O fi el cont pentru salariu dar asta nu inseamna ca nu pot intra acolo si alte sume de bani. Si probabil a pus poprire pe toate conturile, nu doar pe cel de la acea banca. Nu este un act indeplinit defectuos ci asa se realizeaza executarea silita. Faceti dovada ca acel cont este destinat exculsiv drepturilor salariale si situatia se va rezolva.
Nu aveti nicio sansa cu plangerea penala.
inainte sa va bateti in piept cu plangeri penale, trebuie sa instiintati in scris executorul, impreuna cu dovada faptului ca veniturile sunt din salariu (extrase de cont si carte de munca). daca nu va rezolva, in termenul legal faceti contestatie la executare la judecatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire mai mult de 1/2 din salariu draganclaudiaiuliana draganclaudiaiuliana Buna ziua! Am contul poprit din luna aprilie 2013, iar din aceasta luna am constatat ca mi s-a oprit 1/3 din salariu de catre angajator si 1/3 din ceea ce mai ... (vezi toată discuția)
Dubla retinere din contul salarial ardeleans ardeleans Buna ziua Am sa explic pe scurt situatia in care am ajuns: Din cauza neplatii unui credit bancar drepturile mele salariale au ajuns executate prin poprire. ... (vezi toată discuția)
Blocare conturi lorelay1 lorelay1 Buna ziua. In urma cu o luna, mi-a venit o executie de la CETELEM. In acelasi timp mi-au fost blocate toate conturile, asta insemnand: contul de salariu si un ... (vezi toată discuția)