nichiforov vasile a scris:
Singua mea problemă este realizarea separată a branşamentului de apă rece, şi aprobarea de la compania de apă...
Nu este imposibil dar este greu de infiintat asociatie de proprietari pe o singura scara. La dosarul pe care trebuie sa-l depuneti in 3 exemplare la judecatorul delegat va trebuie:
- actele de proprietate ale apartamentelor intabulate sau transcrise in cartea de inscriptiuni-transcriptiuni. Cel putin 50%+1.
- hotararea adunarii generale de infiintare a asociatiei
- statutul noii asociatii
- acordul de asociere al proprieatrilor noii asociatii
- acordul sau avizul fiecarui furnizor: apa, gaz, energie termica, electricitate...
- tabel cu proprietarii, date personale si semnaturi
- declaratie notariala data de noul presedinte
- .................
As vrea sa va schimb parerea si sa renuntati la infiintarea asociatiei pe o singura scara, aratandu-va care sunt dezavantajele:
- o asociatie formata pe 7 scari are un presedinte, un comitet, un cenzor, un administrator, un casier, un contabil... Iar 7 asociatii pe 7 scari vor avea 7 presedinti, 7 administratori, 7 casieri....
- intr-o asociatie cu 7 scari se poate face un program de casierie zilnic cate 2 ore, de luni pana vineri, adica oamenii au acces la casierie lejer pentru ca va permiteti sa platiti un casier ce lucreaza zilnic. Dar pentru o asociatie pe o singura scara nu o sa va permiteti sa angajati un casier care sa aiba asemenea program si o sa ajungeti la o ora pe saptamana, adica 4 ore pe luna, timp insuficient pentru o serie de proprietari.
- o adunare generala se poate convoca si desfasura intr-un spatiu inchiriat pentru intreaga asociatie de 7 scari, ori pentru 7 asociatii, se convoaca 7 adunari generale...
- o reabilitare termica este greu de crezut ca se poate face pe o singura scara din cele 7 din acelasi bloc, indiferent ca e subventionata sau nu.
- fondul de reparatii al unei scari este 3500 lei, asa cum spuneti, dar pe toate cele 7 scari poate fi de 7 ori mai mare. Scara de langa noi s-a chinuit 2 ani sa faca hidroizolatia terasei dar lucrarea costa 15000 lei iar ei nu au avut niciodata fond mai mare de 3500 lei. Asociatia de alaturi are in permanenta 600-700 mii lei in cont, asa ca s-au unit si lucarea a putut sa se faca imediat.
Acum sunt unii proprietari de la scarile vecine care au restante mari, din cate inteleg si acesta ar fi motivul separarii. Dar ce o sa faceti daca peste 2-3 ani or sa fie chiar de pe scara dumneavoastra 5-6 restantieri? O sa faceti atunci o alta asociatie pe aceeasi scara, formata numai din proprietarii buni platnici?