avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul refuza reangajarea!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul refuza reangajarea!

Am postat in acest forum situatia in care ma aflu dar cred ca trebuie sa fac din nou introducerea.Am castigat litigiul de munca ,respectiv fondul cat si recursul.Procesul pe fond s-a incheiat pe data de 10.02.2009 cu hotararea de reincadrare in functia anterioara si drepturile salariale restante.Am solicitat in scris angajatorului cele obtinute in data de 20.02.2009 ,respectiv reangajarea si drepturile salariale.Intre timp atat eu cat si angajatorul am solicitat recurs,eu pe un capat de cerere privind cheltuielile de judecata.Intre timp respectiv pe 24.03.2009 am castigat si recursul in favoarea mea.Vazand ca angajatorul nu raspunde la cererea de reincadrare in data de27.04.2009 am depus plangere penala la procuratura.Dupa doua zile primesc de la angajator o scrisoare ca nu ma poate pune in drepturi pana ce nu se redacteaza recursul.In situatia de fata nu mai stiu cum sa procedez ,redactarea poate dura 2-3 luni.Poate ma ajutati cu un sfat .
Cel mai recent răspuns: araoil , utilizator 20:18, 11 Mai 2009
este cat se poate de normal ca angajatorul sa va ceara dovada castigarii recursului...;) trebuie sa prezentati sentinta data in urma recursului, pentru a avea baza reangajarii.Chiar credeti ca e o idee buna sa va reangajati intr-un loc de unde ati fost dat afara...:rolleyes:
va dorim succes
Hotararirea pe fond este executorie de drept sau nu?Cred ca legislatia se interpreteaza de la caz la caz:P
Plingerea penala cum a-ti motivato,daca nu aveti hotarirea-sentinta-:)
Analiza eu.ro.lex, este corecta.
Art 277 si Art278 din codul muncii.
Domnule user, v-am mai raspuns de cateva ori:)
Mergeti si cereti de la grefa Curtii de apel un certificat constatator. Il puteti comunica in copie si angajatorului. Dar hotararea pe care o aveti de la Tribunal, fiind definitiva si nefiind modificata, conform certificatului constatator pe care il veti scoate, va trebui sa o duceti in original la un executor judecatoresc, pentru a o investi cu formula executorie si a o pune in executare. Plangerea penala isi urmeaza cursul ei.

Alte discuții în legătură

Nerespectarea hotararii judecatoresti andreisl andreisl Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru problema mea, daca este posibil. Am castigat un conflict de munca, instanta a anulat decizia de ... (vezi toată discuția)
Executare in litigiu de munca/plangere penala StatVsBiserica StatVsBiserica Ce poate sa il determine pe un sef de institutie (rectorul - in cazul nostru al Universitatii de Vest din Timisoara), ca sa aplice o hotarare judecatoreasca? ... (vezi toată discuția)
Termen redactare decizie pronuntata de instanta de recurs tudormario tudormario In cat timp se redacteaza o decizie de recurs?Care este procedura de ridicare a deiziei? (vezi toată discuția)