avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apa canal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apa canal

Buna ziua, as dori si eu o idee de solutionare a unei probeleme foarte grave.
Suntem un grup de locatari de la asociatia 269 din galati care se confrunta cu o problema din care nu mai gasim iesire, cei de la apa canal au sistat furnizarea apei potabile la mai multe scari de bloc pentru " datorii". Problema e ca noi nu avem datorii fata de asociatie, implicit fata de apa canal. Ce solutie s-ar putea gasi? Am putea sa ne mutam la o alta asociatie de locatari? Si daca da, cum? Sau cum putem face sa avem si noi apa potabila, cei care nu au datorii?
Va multumesc!
Ca cineva sa va raspunda corect, dvs. trebuie sa ne informati corect!
- sunteti o asociatie - de care, de locatari sau de proprietari?
- furnizorul, pe buna dreptate, conform clauzelor contractuale, sisteaza furnizarea utilitatilor asociatiilor care nu-si achita facturile de apa potabila;
- asociatia are mai multe blocuri?
- ”noi” nu avem datorii, care ”noi” - blocul/scara?
- mutatul la alta asociatie se face mult mai greu si depinde de raspunsul la intrebarile de mai sus, altfel ce sa va raspunda cineva, cand din postarea dvs. nu se intelege mare lucru...
"Mutarea in alta asociatie" poate insemna infiintarea unei noi asociatii care sa cuprinda numai apartamentele de pe scara dumneavoastra sau din blocul dumneavoastra prin desprinderea din asociatia actuala care este probabil mai mare.
Ori poate insemna alipirea scarii ori blocului dv la o asociatie vecina ceea ce echivaleaza tot cu infiintarea altei asociatii.
In ambele cazuri va trebuie acordu, avizul furnizorilor, iar acestia nu-si dau acordul decat daca sunteti cu platile la zi, pe intreaga asociatie si nu individual.
In blocul care locuiesc sunt 20 de apartamente dintre care 16 apartamente au contract individual cu apa canal, iar 6 nu, din cei 6 sunt 4 apartamente cu plata la zi(printre care si eu) fata de asociatie, si noua cat si altor locatari de la alte blocuri ne-a fost sistata furinzarea cu apa potabila. Asociatia are foarte multe datorii, lucru care ne afecteaza si pe noi, cei care nu avem datorii.
In opinia mea la acest bloc nu trebuia sa fie oprita furnizarea apei, cei mai indreptatiti sa fie nemultumiti sunt probabil proprietarii cu contracte individuale. Acestia trebuie sa se adreseze furnizorului in vederea reglementarii situatiei; sa se mai uite si prin contractele de furnizare. Pot cere daune interese pentru oprirea abuziva a furnizarii.
De ceilalti 6 proprietari raspunde asociatia...
Cele 16 apartamente care sunt brasate individaual au apa potabila, doar cei 6 care nu au avut posibilitatea sa o faca, nu au.

In acest caz, in care asociatia raspunde pentru ce ni se intampla, cum putem actiona pentru a putea avea si noi apa potabila. Este un drept al nostru de a avea apa potabila, si mai ales in cazul meu, unde nu am datorii fata de nimeni.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Aprilie 2014
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Bransament individual la apa rece onest16 onest16 Buna ziua! Locuiesc in orasul Galati si nu am apa rece de mai bine de un an de zile. Deoarece si apa calda a fost sistata de cateva luni bune am incercat sa ... (vezi toată discuția)
Apa oprita jerryku jerryku au voie sa opreasca apa potabila la bloc? in caz de neplata nu i se pune in vedere asociatiei de proprietari ca i se va opri apa rece si nu se ajunge macar la ... (vezi toată discuția)
Contract furnizare apa tolica1971 tolica1971 societatea de furnizare a apei din Zalau doreste sa impuna conditionarea serviciilor de furnizare a apei de semnarea unui contract prin care locatarii \"se ... (vezi toată discuția)