societatea de furnizare a apei din Zalau doreste sa impuna conditionarea serviciilor de furnizare a apei de semnarea unui contract prin care locatarii "se obliga sa plateasca in solidar" factura lunara. Eu inteleg prin asta ca daca un locatar nu plateste din varii motive, ceilalti vor trebui sa acopere si consumul lui, ceea ce nu mi se pare corect, atata vreme cat avem apometre.Ce putem face?
Contractul de furnizare, in cazul blocurilor de locuinte, se incheie cu asociatia de proprietari. Aceasta raspunde fata de operator, in fapt toti proprietarii. Obligatiile operatorului se limiteaza la bransamentul blocului sau scarii de bloc, deci ce intra acolo trebuie platit in solidar. Raii platnici trebuie trasi la raspundere de asociatie. Un Craciun fericit!
Nimic nou sub soare! Factura se plateste de catre asociatie, asa ca oricum platiti in solidar cu restantierii, ca si pana acum, ca daca nu platiti, tot in solidar, vi se opreste si apa........ tuturor.
Ar fi bine sa va opuneti si asociatia sa nu incheie nici un contract comun.
Daca incheiati contracte individuale nu veti avea de platit diferente de apa,
Din punctul lor de vedere este mai usor sa va puna un singur contoar general si sa vina sa citeasca un singur contoar si sa ia toti bani odata decat decat sa vina si sa va citeasca la fiecare si sa astepte sa plateasca fiecare.
Chiar daca nu aveti tevi separate de apa la fiecare apartament exista numerosi furnizori care au incheiat contract individual cu fiecare apartament.
Puteti refuza si o sa functionati ca si pana acum.Pana acum cum ati platit apa?
Nu avem asociatie de proprietari. Pana acum o doamna de pe scara blocului aduna citirile, mergea la societate si se intorcea cu facturile individuale si fiecare platea cum stia... Eu, spre exemplu plateam prin e-banking.
Pai incercati sa faceti tot posibilul si sa ramaneti la fel.
Oricum neavand asociatie nu vad cum ar putea face contract.
Poate sa o pacaleasca pe doamna (care este asa de treaba si aduna citirile si merge la furnizorul de apa) si sa faca un singur contract pe numele dansei si atunci o sa aveti de platiti si diferente de apa si se complica lucrurile.
La noi pana sa fim asociatie asa au facut au pacalit pe omul lasat de dezvoltator(un excroc si asta) si acesta a facut contract in numele asociatiei de proprietari desi nu exista.
Acum incercam sa revenim la contracte individuale(desi nu am decat eu) dar imi scrie in contract ca daca asociatia nu plateste imi taie si mie apa.
Deci e egal cu 0 contractul meu si in plus imi redistribui si mie diferente de apa.
Dar macar la dv nu o sa platiti diferente daca ramaneti cum sunteti.