avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Abuz CA sau nu?
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Abuz CA sau nu?

Buna ziua. Sunt profesor titular pe un post la 50 km de localitatea de domiciliu. Anul acesta a aparut un post \"la doi pasi\" , care a fost blocat pentru cei cu titularizarea in scoala (adica la decizia CA). Eu am vrut sa vin prin transfer pe acel post, numai ca mi s-a dat refuzul CA, justificand ca postul era deja blocat pentru art. 253. In sedinta publica, dupa ce s-a citit art. 55 si 56, in baza carora se face titularizarea, dupa ce art. 253 a fost suspendat de CCR, spunand ca daca avem ceva de semnalat suntem liberi s-o facem, m-am ridicat si am spus ca nu se respecta litera c de la art. 56 (postul trebuia sa apara in etape anterioare- restrangere si completare), mi-a spus franc...\"daca scoala o vrea...\"

[ link extern ]

Intrebarea mea are legatura cu linkul trimis mai sus. As putea sa actionez CA-ul in judecata, ca in cazul de la Galati? As avea castig de cauza....cu ilegalitatea constituirii?

Si mai deranjez cu o intrebare: Daca suntem mai multi in cam aceeasi situatie (decizie CA), am putea sa mergem impreuna in instanta?

Pot sa adaug ca pe 28 aprilie liderul de sindicat era de partea mea, sustinand ca e abuz in serviciu, iar in data de 29 aprilie de-abia mi-a raspuns la salut.
Ultima modificare: Joi, 1 Mai 2014
ileanastoica, utilizator
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 23:24, 6 Mai 2014
Puteti, dar ati depus contestatie la scoala?
Nu are importanta atitudinea liderului, puteti sa-i formulati si lui o plangere si sa-i solicitati sa va sustina. In calitatea pe care o are, este obligat s-o faca. In caz contrar, il nominalizati si pe el in cererea de chemare in judecata.
Puteti formula cu totii o singura cerere de chemare in judecata, dar contestatiile la scoala se depun separat.
Va sfatuiesc ca contestati si la minister Adresa nr.38197 din 14 aprilie 2014 si sa-l chemati in judecata alaturi de semnatara acelei adrese.
Multumesc pentru raspuns. Am depus plangere administrativa prealabila la scoala, la ISJ, la minister. Inca nu am primit niciun raspuns...e termen de 30 de zile.Scrie in metodologie ca nu se poate contesta decizia CA decat in contencios administrativ. La ISJ am depus contestatie la refuzul CA-ului scolii, si pe 29.04 am depus contestatie pentru ocuparea postului de catre persoana cu "253", cu toate ca nu se respecta art. 56, litera c.
Metodologia e o abureala, urmati procedura contenciosului administrativ.
Ati depus contestatiile la organele emitente, asteptati raspunsurile acestora, apoi mergeti la instanta, cu aceste raspunsuri. Ele fac dovada ca ati urmat procedura ceruta de Legea contenciosului administrativ, respectiv plangerea prealabila.
Chiar daca nu veti primi raspuns la contestatii, puteti face dovada indeplinirii procedurii prealabile cu copia contestatiei depusa de dv..
Multumesc.
Mi-a raspuns ISJ-ul. 3 pagini de legislatie in care imi spun cum ca scoala hotaraste cand si cine va ocupa postul. Mai imi amintesc si calendarul, de parca nu-l stiam deja. Intr-un final imi spun ca vor trimite plangerea la scoala spre solutionare. Ce fac acum, astept si raspunsul scolii? Dar al ministerului?

Alte discuții în legătură

Incalcare metodologie fight_for_justice fight_for_justice Buna ziua! As dori sa va prezint pe scurt urmatoarea problema. Sunt profesor titular si fac o naveta de 30km pana la scoala fara a primi decontarea navetei. In ... (vezi toată discuția)
Domiciliu me-alina me-alina anul acesta scolar am vrut sa ma pretransfer(sa ocup un alt post in locul celui unde m-am titularizat pe baza de examen), indeplinind conditiile: professor ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie isj min_an min_an Buna ziua, Va rog sa ma sprijiniti cu sfaturi legate de urmatoarea problema: - Am absolvit colegiul pedagogic specialitatea invatatori - educatori, si ... (vezi toată discuția)