avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestatie proces verbal de contraventie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestatie proces verbal de contraventie

Buna ziua!

In urma cu 2 saptamani in timp ce circulam cu mijloacele de transport in comun in urma controlului efectuat de controlori au decis ca biletul de calatorie nu este corect validat si ca se considera ca fiind o calatorie fara bilet.
M-am legitimat, agentul si-a trecut intr-un carnetel datele mele asa cum fac de obicei si am solicitat sa mi se scrie procesul verbal de contraventie daca se considera fapta mea contraventie. Asa cum se intampla des agentul a incercat sa negocieze, am refuzat si am staruit sa mi se dea voie sa cobor daca nu mi se intocmeste p.v.
Evident nu am fost lasata sa cobor pana nu am ajuns la capat de linie si nici nu mi s-a intocmit p.v.
Acum 2 zile primesc p.v. de contraventie la domiciliu. Acesta prevede ca fapta a fost constata la ora 16:00, dar procesul verbal este intocmit abia la ora 17:15. De asemenea agentul mentioneaza ca m-am legitimat, mi-au adus la cunostinta procesul verbal, dar am refuzat sa ii insotesc la centru. Mai departe martorul confirma ca nu sunt de fata ( procesul verbal este tipizat si au fost taiate variantele" refuza/nu poate sa semneze procesul verbal" si ramane varianta "contravenientul nu este de fata")

Va rog sa imi spuneti daca urmatoarele argumente sunt admisibile pentru o contestatie impotriva acestui proces verbal :
1. Mentiunea ca mi s-a adus la cunostinta p.v. vine in contradictie cu intocmirea p.v. cu o ora mai tarziu
2. Se mentioneaza ca am calatorit fara bilet,desi pot aduce ca proba biletul de calatorie pastrat.( fapta prevazuta gresit)
3. Prin neintocmirea procesului verbal in fata mea desi am fost retinuta aproximativ 15 minute mi s-a incalcat dreptul de a formula obiectiuni in acel proces verbal.


Credeti ca ar fi o idee buna plata in 48 de ore? Intreb aceasta in situatia in care nu mi se admite contestatia si atunci ar trebui sa platesc dublu, dar nu as vrea ca aceasta sa fie considerata ca recunoasterea faptei si sa cantareasca negativ in momentul contestatiei.
Va multumesc anticipat !
Ultima modificare: Vineri, 2 Mai 2014
Elena120, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 18:48, 3 Mai 2014
Pentru a formula plangere contraventionala plata taxei de timbru este de 40 de lei. Bine ca puteti sa o recuperati ca si cheltuiala daca castigati, dar este o probabilitate.. Cantariti situatia. Puteti achita jumatate din amenda in 48 de ore si sa cereti prin plangere si restituirea acestei sume.
Multumesc ptr raspuns. Ma interesa daca argumentele enumerate sunt temeinice si imi pot aduce castig de cauza.
Da, pot fi argumente bune. In plus, ideal ar fi si un martor al dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martorul asistent nu poate fi găsit și nici adus cu mandat. ce valoare are, în aceste condiții, semnătura lui de pe pv? nchris nchris In cadrul P.V. de contraventie a fost trecut de catre politist ca martor asistent o persoana care nu a asistat la fapta. Martorul meu din masina a ... (vezi toată discuția)
Amendat fara a savarsi vreo contraventie faleza faleza am fost oprit de un agent de circulatie si dupa verificarea documentelor,a rovinietei ,a incarcaturii ,mi-a adus la cunostinta ca nu purtam centura de ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal contraventie maria cirnu maria cirnu Buna ziua, In data de 18 iunie fiica mea (majora) impreuna cu alti 10 colegi (unii dintre ei nu au 18 ani) au fost legitimati de catre un politist comunitar ... (vezi toată discuția)