avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gratar in curtea casei + vecin insuportabil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gratar in curtea casei + vecin insuportabil

Buna ziua ! Ma confrunt cu urmatoarea problema : Stau la casa , intr-un cartier de case mai exact, fiecare avand o curte de aproximativ 500 metri + - .
Langa mine, in partea dreapta am un vecin al naibii de agasant, in sensul ca nu are ocupatie, este pensionat pe caz de boala, dar isi gaseste ocupatie.. Ok, sa le luam pe rand :

1) inevitabil exista gratare in fiecare saptamana, 2 -3 n-are importanta, cu tot tacamul, mici, bere, manele, fum cat cuprinde. Gratarul lui este amplasat fix langa gardul comun , care conform Art 612 din NCC trebuie sa aiba minim 60cm, lucru pe care nu-l are.. Dar sarind peste acest aspect si peste faptul ca mi-a umplut tot gardul cu ustensile, bucati de tabla, lemne, tevi, si alte minuni de nici nu pot avea acces la hidrofor in caz de nevoie, eu vara la 42 de grade sau mai mult, nu pot tine un geam deschis in casa ca imi vine fumul ala de mici.. I-am spus o data, de doua ori, de trei ori sa-si mute gratarul si nimic...

2) De la ora 8 dimineata (el neavand de lucru si fiind suprasaturat de odihna) se apuca de taiat cu flexul, batut cuie, dat gauri cu bormasina si multe alte minuni + ca ma obliga sa ascut Radio Kiss FM, la un volum destul de ridicat, am invat pe derost campaniile si promotiile astora de la Kiss FM.. N-are importanta ziua, asta se intampla si in cursul saptamanii si in weekend, cred ca nici nu mai stie in ce zi este, nu-l vad sa plece si el ca tot omu de acasa, parca e arestat la domiciliu

3) Se pare ca desi este pensionat pe caz de boala, nu este pensionat si in cazul petrecerilor, fiind top 1 in cartier.. Este inevitabil ca vara sa nu existe petreceri cu manele pana seara pe la 2-3, la care sa fie invitati si prieteni de pahar de-ai lui, dar sa zicem ca aici il pun la punct, mi-am achizitonat un sistem audio foarte performant si nu prea se impaca Metalica cu Manelele...

Acum, voi ce ati face in locul meu ? Legal cum as putea sa actionez ? Chem politia ? L-as da si in judecata, dar nu am un motiv foarte puternic.. Pot sa-i arunc lemnele si depozitele lui de harciog de pe gardul comun ? Pot sa-i daram gratarul deoarece nu respecta distanta legala sau sa il sting cu furtunul cu apa ? Daca tot a declarat razboi, apai ii voi da parte de razboi, nu-l pot lasa asa, nici nu ma pot odihni de raul lui..

Pun un link cu o fotografie, sa va faceti o idee cam pe unde e situat grataru lui..

[ link extern ]
Chemati politia, care ii va intocmi un proces verbal de contraventie pt. tulburarea linistii publice si va primi, eventual, si o amenda. Puteti repeta sesizarea, daca nu isi schimba atitudinea si, poate nu va fi incantat sa fie obligat sa plateasca amenzi.
De asemenea, aveti posibilitatea sa il actionati in judecata pt. a-l obliga sa isi mute gratarul.
OfeliaTeodorescu a scris:

De asemenea, aveti posibilitatea sa il actionati in judecata pt. a-l obliga sa isi mute gratarul.

Sa-l mute pentru ca-mi vine mie fumul in casa sau pentru faptul ca este prea aproape de gard, incalcand art 612 din NCC ? Daca este pentru a doua varianta, nu-l poate muta la 65 de cm de gard ? :| si tot nimic sa rezolv ? :
Acestea sunt caile legale de care puteti uza. Dvoastra aveti dreptul sa alegeti daca si ce cale vei urma.
Din moment ce se pretinde pensionar pe caz de boala va sugerez o reclamatite la forurile competente referitor la faptul ca nu mai este bolnav din moment ce munceste toata ziua si il lasati fara pensie.
Inainte de asta poate n-ar fi rau sa ii faceti niste fotografii cand munceste ca sa aveti dovada la nevoie.
Si mai bine ar fi daca stiti pe cineva de la presa sa il dea public in vileag, cum a fost mai demult cu cei care erau in acte orbi si aveau permis de conducere.
1-Clarificati care este legatura intre gratar,mici,bere,manele si accesul dv la hidrofor
2-Sesizati oficial politia responsabila cu solicitarea aplicarii sanctiunilor prevazute de L nr 61/1991 republicata
3-
Gratarul lui este amplasat fix langa gardul comun

Exista contradictie intre afirmatia dv si desenul releveul tehnic postat de dv

Alte discuții în legătură

Probleme cu gardul vvvv vvvv Buna ziua, Problema pe care o voi mentiona acum, are o vechime de peste 15 ani, iar ea tot persista. Acum 15 ani, vecinul din stanga casei a decis ca, ... (vezi toată discuția)
Abuz de putere i_man i_man Buna ziua, in anul 94'' parinti mei au cumparat o casa cu teren calea de acces de atuci fiind un drumusor de circa 3 metri latime, tatal meu la latit facandu-l ... (vezi toată discuția)
Distanta dintre anexele vecinului si gardul meu manditagheorghe manditagheorghe vecinul meu are anexele la o distanta deun metru fata de gardul meu.deasemenea are trei ferestre care dau la mine in curte .are voie cu ferestre spre ... (vezi toată discuția)