avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... distanta dintre anexele vecinului si gardul meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

distanta dintre anexele vecinului si gardul meu

vecinul meu are anexele la o distanta deun metru fata de gardul meu.deasemenea are trei ferestre care dau la mine in curte .are voie cu ferestre spre proprietatea mea//.
Art.612 si urmatoarele din Codul Civil arata ca nimeni nu poate avea vedere in curtea vecinului de nu va fi o distanta de cel putin 19 decimetri intre peretele pe care se afla ferestrele sale si linia de hotar ce desparte cele doua propietati.Actionati-l in judecata cu actiune ''obligatia de a face''-adica obligatia de a obtura acele ferestre sau sa ii permiteti servitutea de vedere in schimbul unei intelegeri.

andymaurul
Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
andymaurul, utilizator
vecinul meu are anexele la un metru de gardul meu.mai are un tarc pentru rate la o jumatate de metru de gard ,eu nu mai pot sa dormde la cinci dimineata din cauza galagiei facute de acestea .la ce distanta de gard trebuie sa fie anexele
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2010
manditagheorghe, utilizator
Art. 611. - Unul din vecini nu poate face, fara consimtamantul celuilalt, nici intr-un chip, fereastra sau deschidere intr-un zid comun.
Art. 612. - Nimeni nu poate avea vedere sau ferestre spre vedere, nici balcoane sau alte asemenea asupra proprietati ingradite sau neingradite a vecinului sau, de nu va fi o distanta de 19 decimetri intre zidul pe care se deschid aceste vederi si proprietatea vecina.
Art. 613. - Nimeni nu poate avea vederi piezis pe proprietatea vecinului de nu va fi o distanta de sase decimetri.
Art. 614. - Distanta de care este vorba in cele doua articole precedente se socoteste de la fata zidului, pe care s-a deschis vederea si, de vor fi balcoane sau alte asemenea, de la linia lor cea dinafara pana la linia de despartire a celor doua proprietati.

Acestea sunt prevederile Codului Civil.
Cand si-a construit casa nu v-ati dat acordul pentru amplasarea ferestrelor?
casa econstruita acum 30 de ani si tatal meu nu stiu daca si-a dat acordul pentru ca acum a decedat.
Pentru anexe (cotete) Ordin nr. 536 din 23/06/1997
pentru aprobarea Normelor de igienă şi a recomandărilor privind mediul de viaţă al populaţiei
Publicat în Monitorul Oficial nr. 140 din 03/07/1997

Alte discuții în legătură

Distanta intre doua case LovinAlina LovinAlina As dori sa stiu si eu urgent care este distanta intre 2 case legala,specific ca vecina mea are gardul la coltul casei mele,nici 1 cm nu am in spatele casei,2 ... (vezi toată discuția)
Lnfiltratie apa menajer-fecaloida pe terenul meu camicr camicr Buna ziua.Locuiesc la oras,intr-un cartier de case cu distanta mica de lac si mare,dar lipseste reteaua pluviala de canalizare.Terenul unde se afla locuinta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. detin un teren intr-o zona rurala, in acelasi judet, ... ipso ipso Buna ziua. Detin un teren intr-o zona rurala, in acelasi judet, dar nu am nimic construit pe el, deci nu locuiesc acolo. Terenul se afla in intersectie, in ... (vezi toată discuția)