avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Detin un teren intr-o zona rurala, in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Detin un teren intr-o zona rurala, in acelasi judet, ...

Buna ziua.
Detin un teren intr-o zona rurala, in acelasi judet, dar nu am nimic construit pe el, deci nu locuiesc acolo. Terenul se afla in intersectie, in centrul comunei, fiind ravnit de multi. Este imprejmuit cu gard metalic cu plasa si plasa de umbrire, inalte de 2m. Doar la porti nu am plasa de umbrire.
Am un singur vecin, care impreuna cu cnv din primarie, prin interpusi, vor acest teren si ptr ca nu vreau sa-l vand, ma tot sicaneaza.
Am taiat pomii care erau mai aproape de 2m de gard. Vecinul a gasit alt motiv, ca un soc il deranjeaza cu frunzele intrucat este la o jum de metru de gard. Ok, il voi taia.
Acum a facut reclamatie la primarie ca am un container mobil la 50 cm de gardul de hotar. Stiu ca legea prevede ca amplasarea constructiilor sa fie la minim 60cm de gard, daca nu au geamuri/balcoane cu vedere spre vecinatate. Dar nu este constructie, nu are fundatie de beton si nu-l deranjeaza nicicum pe vecin, intrucat langa container, vecinul are cotetul cainelui si curtea de pasari.
Intrebari:
1. Conform legii, la ce distanta de gard pot pune in curtea mea o rulota si un container?
2. Conform legii trebuie sa pastrez curatenia in fata terenului. Nelocuind acolo, dupa ce plec diferite pers arunca gunoaie (poate chiar vecinul) si vecinul face reclamatie la primarie. Cum ma pot proteja impotriva amenzilor date de primarie ptr mizerie in fata proprietatii? Eu merg acolo saptamanal/lunar, adun gunoaiele, dar gasesc iar.
3. Iarba in exterior, trebuie taiata de catre cine si pana la ce distanta de gard? 30cm pana la trotuar, 1m si trotuarul, inca 40cm pana la sant, si santul de 1m, sau si cei inca 30cm de la sant pana la sosea? Asistatii comunei nu trebuie sa curete aceste santuri?
4. Nu vreau sa defrisez totul in curte. Imi place natura vie, sa stau pe sezlong in iarba inalta, la umbra pomilor si sa ascult cantecul pasarilor.
Vecinul reclama "teren neingrijit" ca el vrea iarba taiata precum gazonul. Exista o lege care ma obliga sa tai iarba lunar, la o anumita inaltime?
Eu nu l-am reclamat ca de la cotetul cainilor lg gard, miroase a rahat si de la curtea pasarilor langa gard, a gainat. Ptr ca vara pe caldura, chiar miroase.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ipso , utilizator 11:30, 30 August 2021
Buna ziua.
Nu stie nimeni sa-mi poata da un raspuns legal?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre arborii ale caror craci stau pe proprietatea vecina nedelcealuciana nedelcealuciana locuiesc la curte, vecinul meu are un stejar foarte mare si batran, care a fost plantat la max. 1m de la gardul comun.Cracile acesti stejar sunt indreptate ... (vezi toată discuția)
Distanta dintre anexele vecinului si gardul meu manditagheorghe manditagheorghe vecinul meu are anexele la o distanta deun metru fata de gardul meu.deasemenea are trei ferestre care dau la mine in curte .are voie cu ferestre spre ... (vezi toată discuția)
Scurgere ape pluviale VladMasalar VladMasalar Buna ziua, Am o problema cu un vecin din cauza scurgerii apei pluviale. Pamantul meu este sub nivelul drumului, iar vecinul din spate este sub nivelul meu. ... (vezi toată discuția)