avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre arborii ale caror craci stau pe proprietatea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre arborii ale caror craci stau pe proprietatea vecina

locuiesc la curte, vecinul meu are un stejar foarte mare si batran, care a fost plantat la max. 1m de la gardul comun.Cracile acesti stejar sunt indreptate aproape toate pe proprietatea mea, si ating acoperisul unui sopron de fan distugand de nenumarate ori tigla de pe acoperis. Casa se afla la cinci metri de acest pom, iar toamna toate frunzele infunda jgheaburile si burlanele casei. In timpul iernii sau cand bate vantul tare se desprind craci din pom si cad pe sopron sau pe casa. Le-am pus in vedere de nenumarate ori pe cale amiabila sa-si taie pomul dar refuza spunand ca acesta este trecut pe harta comunei , nici macar nu fac curat, strang frunzele care cad langa pom si le imping pe gardul din plasa despartitor, pentru a-si inalta terenul. Am facut sesizare la Primarie, iar acestia ne-au comunicat ca nu este de comepetenta lor, nici macar nu s-au deplasat la fata locului.
As dori sa stiu cui trebuie sa fac sesizare, inainte de ai actiona in judecata.
va multumesc.
incercati sa le puneti in vedere sa taie ceea ce ajunge pe proprietatea dvs.urmatoare cale este sesizarea instantei de judecata.
pot taia cracile ce atarna pe proprietatea mea, legal, fara a le cere acordul?
ART. 608
Vecinul poate cere ca arborii şi gardurile vii puşi la o distanţă mai mica sa se scoată.
Acela pe a cărui proprietate se intind cracile arborilor vecinului poate să-l îndatoreze a le tăia.
Dacă rădăcinile se intind pe pământul sau are drept a le tăia singur.
ART. 609
Arborii ce se află în gardul comun sunt comuni ca şi gardul şi fiecare din ambii proprietari e în drept a cere să-i taie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plantatii de langa gard Galaa Galaa Buna seara, As dori sa va intreb la cine sa apelez in cazul in care vecinul meu are vita de vie (de aprox. 5-6 m inaltime) chiar langa gard, chiar si pe ... (vezi toată discuția)
Am comis o infractiune? Mobius Mobius O sa intru direct in subiect si o sa caut sa nu va rapesc prea mult timp. Tatal meu are o gradina imprejmuita pe care detine titlu de proprietate. Tatal meu ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac? alex11dan alex11dan am un teren de vreo 900mp, am plantat pomi fructiferi,unul din vecini are plantati niste salcami foarte inalti,chiar langa gard,am pb. cu pomii mei,in fiecare ... (vezi toată discuția)