avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce sa fac?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce sa fac?

am un teren de vreo 900mp, am plantat pomi fructiferi,unul din vecini are plantati niste salcami foarte inalti,chiar langa gard,am pb. cu pomii mei,in fiecare an trebuie sa inlocuiesc 1-2 pomi,deoarece nu se prind sau se usuca,ceilalti de pe celelalte randuri sunt f. frumosi,majoritatea au 3-4 ani,am vb. cu vecinul sa-i curat eu la nivelul gardului,a fost de acord,insa cand am inceput sa tai,a venit sotia acestuia si mi-a facut un scandal monstru,VA INTREB,CE SA FAC? VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 23:09, 12 Martie 2011
Vedeti codul civil.

ART. 607
Nu e iertat a sadi arbori care cresc înalţi decât în departarea hotărâtă de regulamente particulare sau de obiceiurile constante şi recunoscute şi în lipsa de regulamente şi obiceiuri, în depărtare de doi metri, de la linia despartitoare a celor două proprietăţi pentru arborii înalţi şi de o jumătate de metru pentru celelalte plantaţii şi garduri vii.

ART. 608
Vecinul poate cere ca arborii şi gardurile vii puşi la o distanţă mai mica sa se scoată.
Acela pe a cărui proprietate se intind cracile arborilor vecinului poate să-l îndatoreze a le tăia.
Dacă rădăcinile se intind pe pământul sau are drept a le tăia singur.

ART. 609
Arborii ce se află în gardul comun sunt comuni ca şi gardul şi fiecare din ambii proprietari e în drept a cere să-i taie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plantara unui nuc flor78 flor78 Buna dimineata! Imi putei spune la ce distanta de gardul vecinului se poate planta un nuc? Mai ste valabila legea prin care se spunea ca nucul trebuie plantat ... (vezi toată discuția)
Vecinii - plantare pomi pe linia dintre proprietati damian gica damian gica Buna ziua, este normal ca noul vecin sa planteze pomi pe linia de demarcatie a terenurilor noastre, si daca nu ce ar trebui legal sa fac? pt ca de vorba ... (vezi toată discuția)