avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vecinii - plantare pomi pe linia dintre proprietati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vecinii - plantare pomi pe linia dintre proprietati

Buna ziua, este normal ca noul vecin sa planteze pomi pe linia de demarcatie a terenurilor noastre, si daca nu ce ar trebui legal sa fac? pt ca de vorba buna nu pricepe. Multumesc anticipat tuturor celor care vor raspunde. Cu stima Damian
Cel mai recent răspuns: damian gica , utilizator 18:22, 27 August 2010
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 607 din Codul civil prevede: "Nu pot fi sădiţi arbori care cresc înalţi decât la distanţa hotărâtă de regulamentele particulare sau de obiceiurile constante şi recunoscute, iar în lipsă de regulamente şi de obiceiuri, la o distanţă de doi metri de la linia despărţitoare a celor două proprietăţi pentru arborii înalţi şi la 0,5 metri pentru celelalte plantaţii şi garduri vii".

Art. 608. Vecinul poate cere ca arborii si gardurile vii pusi la o distantã mai micã sã se scoatã.
Acela pe a cãrui proprietate se întind crãcile arborilor vecinului poate sã îndatoreze a le tãia.
Dacã rãdãcinile se întind pe pãmântul sãu are drept a le tãia singur.
Art. 609. Arborii care se aflã în gardul comun sunt comuni ca si gardul si fiecare din ambii proprietari e în drept a cere sã-i taie.
Multumesc frumos pt raspuns. O zi buna, Damian

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sa fac? alex11dan alex11dan am un teren de vreo 900mp, am plantat pomi fructiferi,unul din vecini are plantati niste salcami foarte inalti,chiar langa gard,am pb. cu pomii mei,in fiecare ... (vezi toată discuția)
Plantara unui nuc flor78 flor78 Buna dimineata! Imi putei spune la ce distanta de gardul vecinului se poate planta un nuc? Mai ste valabila legea prin care se spunea ca nucul trebuie plantat ... (vezi toată discuția)