avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Distanta intre doua case
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Distanta intre doua case

As dori sa stiu si eu urgent care este distanta intre 2 case legala,specific ca vecina mea are gardul la coltul casei mele,nici 1 cm nu am in spatele casei,2 geamuri dau la dansa in curte.Terenul este proprietatea dansei de putin timp.Este normal sa nu lase nici un fel de spatiu?Chiar daca este terenul dansei?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 15:34, 30 Octombrie 2011
Ferestrele sunt de vedere? Daca da, atunci distanta trebuie sa fie de minim 2 metri.
E firesc sa isi ridice gard la limita proprietatii... Faptul ca doua ferestre ale casei dv dau la dansa in curte nu e problema dansei (daca ii convine sa fie asa)
Daca imobilul dv e construit (aproape) pe linia de hotar... asta este...

Care este, de fapt, problema?
Eu am inteles ca intrebarea se refera distanta intre 2 case si se mentioneaza ca ,

ca vecina mea are gardul la coltul casei mele,....,2 geamuri dau la dansa in curte



In acest caz nu se poate pune problema Despre vederea în proprietatea vecinului (art. 611-618 din C. civ. vechi, mai exact art. 612 Nimeni nu poate avea vedere sau ferestre spre vedere, nici balcoane sau alte asemenea asupra proprietăţii îngrădite sau neîngrădite a vecinului său, de nu va fi o distanţă de 19 decimetri între zidul pe care se deschid aceste vederi şi proprietatea vecină.

Referitor la intrebare, incidente sunt prevederile art. 2 din Ordinul 536/1997:

Art. 2 - Amplasarea clădirilor destinate locuinţelor trebuie să asigure însorirea acestora pe o durată de minimum 1 1/2 ore zilnic, la solstiţiul de iarnă, a tuturor încăperilor de locuit. Distanţa dintre clădiri trebuie să fie mai mare sau cel puţin egală cu înălţimea clădirii celei mai înalte, pentru a nu se umbri reciproc.


Casa am cumparat-o,nu am ridicat-o eu ca sa fac ferestrele asa,iar pe langa casa aveam cam 1 metru distanta pana la gard,de curand vecina a cumparat terenul si portiunea care era pe langa casa mea,iar acum eu nu mai am nici 1 cm loc sa intru pe langa casa.Daca am nevoie sa fac o reparatie ceva trebuie sa merg la dansa,este normal???Nu eu sunt de vina ca asa s-au construit casele,eu vreau sa ma ajuti cu un sfant daca am vreo sansa sa obtin cat de cat putin loc sa pot face o reparatie etc...la casa
Pai in proprietatea cui este acea fasie de pamant? Daca este a vecinei nu aveti ce face, dreptul la proprietate este garantat. In caz ca trebuie sa reparati casa si nu aveti destul spatiu puteti cere in instanta o servitute temporara.

Alte discuții în legătură

Distanta legala fata de gard catalucan catalucan Buna ziua, am construit anul acesta o casa. In proiect distanta fata de gardul vecinului era de 60cm conform Codului Civil. Vecinul m-a amenintat ca o sa am ... (vezi toată discuția)
Legea proprietati marian bolos marian bolos socrii mei au construit o casa cu 38 ani in urma pe terenul alcuiva .dupa 1990 proprietaru si-a revendicat terenul ,socri au cistigat in tribunal casa si ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor simona parfeonov simona parfeonov Am o problema cu vecini , la care nu am gasit rezolvare de aproape 2 ani. Suntem tineri casatoriti si vrem sa aducem imbunatatiri la casa batraneasca, ... (vezi toată discuția)