As dori sa stiu si eu urgent care este distanta intre 2 case legala,specific ca vecina mea are gardul la coltul casei mele,nici 1 cm nu am in spatele casei,2 geamuri dau la dansa in curte.Terenul este proprietatea dansei de putin timp.Este normal sa nu lase nici un fel de spatiu?Chiar daca este terenul dansei?
LovinAlina a scris: pe langa casa aveam cam 1 metru distanta pana la gard,de curand vecina a cumparat terenul si portiunea care era pe langa casa mea
Verificati daca acea portiune de teren pe care a ”luat-o” chiar ii apartine – e posibil sa fi ”plantat” gardul acolo unde nu avea dreptul...
De la cadastru puteti afla aceasta – in planul cadastral al zonei, unde sunt trecute si vecinatatile imobilului dv.
*
Cat timp gardul ridicat de vecina nu incalca proprietatea dv (nu e pe terenul dv, sau al altuia) are dreptul la acest gard. Constructiile se ridica la o anumita distanta de linia de hotar; gardul se ridica pe linia de hotar si amandoi proprietarii ar trebui sa contribuie la construirea acestuia (dar nu obligatoriu)
Dv, daca aveti nevoie de reparatii si i-ar fi afectat gardul, aveti nevoie de acordul ei – acord pe care poate fi obligata prin instanta sa-l dea.
Am inteles ca dv aveati deja casa construita, de aceea am intrebat care e, de fapt problema, gandindu-ma ca vecinei i-a ”casunat” pe faptul ca aveti ferestre catre proprietatea ei (ceea ce n-ar putea ”schimba” acum)
Numai pentru motivul ca – in viitor – e posibil sa aiba casa nevoie de reparatii nu (cred ca) o puteti obliga sa darame gardul.