avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Distanta intre doua case
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Distanta intre doua case

As dori sa stiu si eu urgent care este distanta intre 2 case legala,specific ca vecina mea are gardul la coltul casei mele,nici 1 cm nu am in spatele casei,2 geamuri dau la dansa in curte.Terenul este proprietatea dansei de putin timp.Este normal sa nu lase nici un fel de spatiu?Chiar daca este terenul dansei?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 15:34, 30 Octombrie 2011
LovinAlina a scris:
pe langa casa aveam cam 1 metru distanta pana la gard,de curand vecina a cumparat terenul si portiunea care era pe langa casa mea

Verificati daca acea portiune de teren pe care a ”luat-o” chiar ii apartine – e posibil sa fi ”plantat” gardul acolo unde nu avea dreptul...

De la cadastru puteti afla aceasta – in planul cadastral al zonei, unde sunt trecute si vecinatatile imobilului dv.

*
Cat timp gardul ridicat de vecina nu incalca proprietatea dv (nu e pe terenul dv, sau al altuia) are dreptul la acest gard. Constructiile se ridica la o anumita distanta de linia de hotar; gardul se ridica pe linia de hotar si amandoi proprietarii ar trebui sa contribuie la construirea acestuia (dar nu obligatoriu)
Dv, daca aveti nevoie de reparatii si i-ar fi afectat gardul, aveti nevoie de acordul ei – acord pe care poate fi obligata prin instanta sa-l dea.
Am inteles ca dv aveati deja casa construita, de aceea am intrebat care e, de fapt problema, gandindu-ma ca vecinei i-a ”casunat” pe faptul ca aveti ferestre catre proprietatea ei (ceea ce n-ar putea ”schimba” acum)
Numai pentru motivul ca – in viitor – e posibil sa aiba casa nevoie de reparatii nu (cred ca) o puteti obliga sa darame gardul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta legala fata de gard catalucan catalucan Buna ziua, am construit anul acesta o casa. In proiect distanta fata de gardul vecinului era de 60cm conform Codului Civil. Vecinul m-a amenintat ca o sa am ... (vezi toată discuția)
Legea proprietati marian bolos marian bolos socrii mei au construit o casa cu 38 ani in urma pe terenul alcuiva .dupa 1990 proprietaru si-a revendicat terenul ,socri au cistigat in tribunal casa si ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor simona parfeonov simona parfeonov Am o problema cu vecini , la care nu am gasit rezolvare de aproape 2 ani. Suntem tineri casatoriti si vrem sa aducem imbunatatiri la casa batraneasca, ... (vezi toată discuția)