avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea zilierilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea zilierilor

Buna ziua! Suntem un ong al producatorilor agricoli. Obictul de activitate si obiectivele asociatiei se refera mai mult la protejarea si sprijinirea producatorilor agricoli, si a comunitatii rurralre, procurarea de masini si utilaje agricole, colaborari cu alte organizatii de acest fel, protejarea si sustinerea intereselor economice , tehnologice si informationale ale crescatorilor de animale.crescatorilor de animale.
Conform noii legi ce va intra in vigoare din iulie 2014 mai putem avea zilieri, tinand cont ca obiectul de activitate nu este foarte clar precizat asa cum prevede noua lege?Este necesara modificarea statutului si actului constitutiv si precizarea clara a obiectului de activitate agricultura si servicii de curatenie si pregatire a terenurilor, creste animale si cultivare furaje?
Mentionez ca anul trecu am avut zilieri si ca in luna aprilie2014 am avut zilieri care s-au ocupat cu pregatirea pasunilor(curatarea lor) si sper sa nu fie nici o problema deoarece pana in iulie este in vigoare legea veche.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:57, 4 Mai 2014
Conform art.11 din Legea nr.52/2011, care va intra in vigoare in iunie 2014:
Munca necalificata cu caracter ocazional se poate presta in urmatoarele domenii prevazute in Clasificarea activitatilor din economia nationala, actualizata:
a) agricultura, vanatoare si servicii anexe, cu exceptia crescatorilor de animale in sistem semiliber, traditional si transhumanta - diviziunea 01;
....

In speta, nu ar trebui sa modificati statului ONG-ului sau daca doriti acest lucru ar trebui sa detaliati pe larg care sunt activitatile de protejare si sprijinire a producatorilor agricoli, si a comunitatii rurale.
Multumesc mult! Cei de la ITM solicita documentele din care sa reiese clar obiectul de activitate, .Maine o sa merg cu registrul si statutul asa cum este in prezent, dupa care voi face modificarea acestuia si voi preciza clar activitatile .
In viitoarele modificari ar trebui sa cuprindeti exact activitatile care se desfasoara efectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariat si zilier la aceeasi unitate lavinia_buciumas lavinia_buciumas Buna ziua va rog sa imi spuneti daca un salariat cu contract de munca cu 8 ore la societate, dupa sfarsitul programului poate avea calitatea de zilier la ... (vezi toată discuția)
Angajare zilieri mary_catalina mary_catalina Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati. Un amic are o micro si acum incepe o lucrare in constructii si doreste sa lucreze cu zilieri. Ma puteti ajuta cu ... (vezi toată discuția)
Angajare zilieri vioricanegulescu vioricanegulescu Buna ziua.In comertul ambulant desfasurat la targuri si expozitii pot angaja zilieri pe post de vanzator tinind cont ca am nevoie de vanzator de 5 sau 10 zile ... (vezi toată discuția)