avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Deducere cheltuieli cu carburantul pt PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Deducere cheltuieli cu carburantul pt PFA

Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri la urmatoarea problema:
-am un PFA, cu un autoturism pt care am contract de comodat. Pt desfasurarea activitatii trebuie sa fac deplasari in tara, pe baza de ordin de deplasare(stampilat in locatia respectiva). Cat carburant pot deduce la o deplasare? Unele persoane mi-au spus ca bonul trebuie sa contina o cantitate de carburant egala cu nr. kilometri*8,5l/100km, iar eu in jurnalul de venituri si cheltuieli bag doar 50% din valoarea bonului. Altii mi-au spus ca incepand cu 2014 pot baga intreaga valoare.
Care este procedura corecta?
Multumesc!!!!!!!!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 16:32, 4 Mai 2014
Deoarece se deduce doar 50% din valoarea combustibilului, nu mai trebuie alte documente justificative in afara bonului care sa contina C.U.I. tiparit de casa de marcat fiscala iar nu scris cu pixul sau factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont carburant pfa digi2012 digi2012 Va rog sa ma ajutati pt clarificarea urmatoarei probleme: -detin un PFA. La deplasarea in scopul unei prestari de servicii in cadrul obiectului de activitate ... (vezi toată discuția)
Foaie de parcurs Dragomir Magda Dragomir Magda Sunt PFA ca consultant in domeniul managementului si imi desfasor activitatea la sediul clientilor aflate in diferite localitati din tara. Intrebarile mele ... (vezi toată discuția)
Asistent in asig de brokeraj/registrul-jurnal de incasari si plati Caddy23 Caddy23 buna, Cu modificare codului fiscal 2016, ca si asistent in brokeraj de asigurari eram nevoit sa ma inregistrez la finante , am intrat in categoria profesiilor ... (vezi toată discuția)