avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare semnatura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare semnatura

Buna ziua,
Imi puteti spune va rog, daca dupa cununia civila este.necesara schimbarea semnaturii, pentru ca semnatura contine numele de fata. Daca da, afecteaza actleele incheiate inainte? de ex la un contract de vanzare cumparare... nu o sa mai corespunda semnatura din contract cu cea schimbata , nici numele. este o problema acest lucru? la banca sau altele e usor se reactualizeaza datele dar in cazul actelor? sau pit pastra semnatura veche...numai ca o sa am un nume si o sa ma semnez cu altul.

Va multmusc
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 14:39, 5 Mai 2014
dupa cununia civila semnati cu numele nou de familie - de casatorie.
la cununie semnati cu numele de domnisoara pentru ultima data:)
orice act isi pastreaza valabilitatea, chiar daca dvs va schimbati numele, tot aceasi persoana sunteti, cu acelasi CNP, dovada fiind si certificatul de casatorie.
aveti obligatia sa schimbati cartea de identitate, permisul daca aveti, certificatul de inmatriculare...toate cu numele nou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie cu pasaportul pe numele vechi andreea.p andreea.p Buna ziua! Am cumparat biletele de avion pentru luna de miere folosind numele de domnisoara. Problema este ca aceasta calatorie va avea loc la 2 luni dupa ... (vezi toată discuția)
Buletin - reinnoire / expirare inainte de cununia civila - informatii sorinslavic sorinslavic Buna ziua, As avea o cerere mai speciala. Intreb in numele viitoarei mele sotii. In Iulie avem nunta. In Aprilie ii expira buletinul (deja suntem in ... (vezi toată discuția)
Date de identitate- se poate folosi cineva de ele ? urbanculture urbanculture Buna ziua, am inceput sa fac actele cu proprietarul autoturismului, doar ca dupa ce am semnat contractul de vanzare cumparare, o domnisoara de la primarie mi-a ... (vezi toată discuția)