avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua. Va rog daca puteti sa ma ajutati cu informatii legate de urmatoarea problema pe care o intampina cumnata mea. Ea a intentat proces pentru pensie alimentara,la adresa sotului ei,ma rog,sunt despartiti de 8 luni,insa nu sunt divortati,si stau separat. Ea in noiembrie anul trecut a facut actele,au fost 2 date de proces,iar in 22 martie,data la care fostul ei sot nu s-a prezentat, s-a decis de catre instanta valoarea pensiei alimentare. Problema e ca la data intentarii procesului cat si la prima data a procesului, el era angajatul unei firme din localitatea de domiciliu. Insa, la a doua data a procesului,el si nici ea nu s-au prezentat. El deja isi schimbase locul de munca la alta firma, si noi presupunem ca de aceea nu s-a prezentat ca sa nu fie necesar sa zica ca si-a schimbat locul de munca. In fine,de la data sentintei, cumnata mea,in 30 zile nu a facut contestatie. A fost si ea dezinformata de cineva ca legalizarea sentintei costa mult,ea neavand o situatie cat de cat buna,sa-si poata permite legalizari de acte, s-a trezit acum ,dupa perioada de 30 zile sa mearga sa legalizeze sentinta,insa i s-a spus de la tribunal ca daca el si-a schimbat locul de munca,nu prea rezolva multe legalizand sentinta. Ce ar trebui sa faca ea acum?Sa intenteze un nou proces?Va multumesc anticipat.
Daca instanta a dispus plata pensiei, tatal trebuie sa se conformeze acestei dispozitii, indiferent de locul de munca pe care il are.
Nu are importanta ca si-a schimbat locul de munca. Este obligat sa plateasca pensia asa cum a fost stabilita de catre instanta de judecata. Daca la noul loc de munca are venituri mult mai mici decat avea anterior ramane la latitudinea lui sa solicite reducerea pensiei de intretinere. Pana atunci trebuie sa plateasca la valoarea stabilita.
nu trebuie intentat un nou proces. in cazul in care fostul sot nu isi respecta de buna voie obligatia de plata a pensiei alimentare, cumnata dvs va solciita punerea in executare silita a sentintei judecatoresti. in baza cererii de executare silita, executorul judecatoresc va efectua toate demersurile necesare identificarii noului loc de munca al debitorului si va proceda la poprirea veniturilor acestuia.
Actele le-a depus in 22 noiembrie. Ultima data de judecata a fost 22 martie,iar sentinta definitiva a fost in 29 aprilie. El in luna aprilie i-a trimis prin posta suma de 150 lei,cat e pentru o luna. Insa din 22 noiembrie pana in aprilie...cine da banii aia?Retroactiv,cum scrie si in sentinta,din data de 22 noiembrie el nu vrea sa dea,i-a si zis.
Si alta dilema,asta e a mea:)...de la primul lui loc de munca i s-a trimis adeverinta aceea cu venitul lui pe ultimele 6 luni,iar media salariului era de 601 lei. El lua si bonuri,pe care firma nu le-a trecut. In urma acestor venituri i s-a stabilit pensia alimentara in valoare de 150 lei/luna. Nu este ciudat,cand tatal este declarat fara venit,fara loc de munca, pensia i se stabileste la 250 lei,iar cand lucreaza,ma gandesc ca pe minumul pe economie era el incadrat, el plateste 150 lei?

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara intarzie ADANNA ADANNA As avea si eu cateva intrebari, va rog frumos. - In cat timp ar trebui sa primesc pensia alimentara?... ma refer si la cea retroactiva...Sentinta a sosit in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara florianpricnea florianpricnea Un prieten este in divort. Pentru stabilirea pensiei alimentare instanta i-a cerut adeverinta de salariu pe ultimele 6 luni. Veniturile lui sunt (pe ... (vezi toată discuția)
Recurs hotarare judecatoreasca marinela0488 marinela0488 Buna ziua. Acum cateva zile mi-a sosit acasa hotararea judecatoreasca pentru pensia alimentara a copilului...sunt reclamanta, si as avea o intrebare, ce pot ... (vezi toată discuția)